10 handige hacks voor iedereen die de troep thuis zat is

Mocht je nou vanmiddag thuiskomen en je huis weer aantreffen alsof er een bom is afgegaan: neem dan eens geen halve maatregelen. Beloon je pubers niet voor het opruimen van hun zooi. Doen ze toch niet. Ga ook niet dreigen met inhouden van zakgeld, of huisarrest maar doe gewoon een van deze dingen.

* Doe ‘s nachts de deur van je huis niet op slot en plak een briefje op de deur met: ‘HELE MOOIE SPULLEN HIER!’ erop. Gegarandeerd dat je ‘s morgens de helft minder meuk hebt.

* Gooi, à la Marie Kondo, gewoon alles weg waar je niet blij van wordt. Dat betekent dus ook de Playstation van je man, de verzameling Toet Toet auto’s van je kinderen en al jouw kleding waar geen elastiek in zit.

* Bel de kringloopwinkel en zeg dat ze gratis spullen mogen komen uitzoeken, zolang zij maar zorgen dat ze alles zelf weg komen halen.

* Stop met opruimen en schoonmaken. Laat je huis zo rommelig en vies worden dat je gezin uiteindelijk uit pure wanhoop zo’n tv-programma inschakelt waarin hoarders en/of vervuilde mensen geholpen worden door een celebrity.

* De troep is niet zozeer het probleem, het is meer het feit dat je er de hele tijd tegenaan moet kijken. Stouw alles dus in een kast in gang, of een leegstaande zolderkamer en doe de deur daarvan op slot. Probleem opgelost.

* Heb je geen gangkast of zolderkamer, zet het dan dagelijks op een bingedrinken. Alcohol vertroebelt je zicht.

* Iedere keer dat je huis zo vol begint te raken met zooi dat je alleen nog met een stormram naar binnenkomt, verhuis je, alleen met medeneming van de inhoud van je drankkast, je kinderen en de man.

* Verdeel alle rondslingerende spullen in drie stapels: dingen om te bewaren, dingen om weg te geven en dingen om weg te gooien. Steek vervolgens alledrie de stapels in de fik. Voilà: weg troep.

* Geef het op en verklaar de troep een uiting van feministisch protest. Bij klachten van gezinsleden ga je op de bank met je beha staan zwaaien en roep je dingen als “IK WEIGER MIJ TE CONFORMEREN AAN OUDERWETSE ROLPATRONEN!” en “OPRUIMEN IS VROUWENHAAT!” Wedden dat je man en kinderen ineens heel snel gaan opruimen?

* Bezuinig op wijn en nieuwe schoenen en neem een werkster (HAHA! Nee hoor, grapje natuurlijk).

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Dit jaar relaxed aan het kerstdiner (en zo krijg dat je voor elkaar)

Gezellig hoor, die feestdagen. Maar voor je met de familie aan de...
Lees verder