10 redenen waarom deze video zo ontzettend belangrijk is

In a Heartbeat gaat over twee puberjongens die op elkaar verliefd worden. De video is al van een twee jaar geleden en miljoenen keren bekeken. Helaas, zijn de reacties eronder niet allemaal even positief. Daarom is het zo belangrijk om de boodschap van deze film te blijven delen.

10 redenen waarom deze video zo ontzettend belangrijk is

  1. Het is 2019, iedereen moet op iedereen verliefd kunnen worden, helemaal jonge mensen die het allemaal gewoon nog aan het uitzoeken zijn.
  2. Verliefdheid kan al ingewikkeld genoeg zijn met al die rondvliegende hormonen, laten we het niet nóg ingewikkelder maken door voor anderen te bepalen op welke sekse je al dan niet verliefd kan worden.
  3. Een video als deze kan pubers helpen om over verliefd zijn te praten, of ze nu gevoelens hebben voor een jongen of een meisje.
  4. Deze video kan pubers zelfs helpen om ‘uit de kast te komen’.
  5. Uit een onderzoek naar LHTB-emancipatie blijkt dat school is een sociaal onveilige plek voor veel LHBT-kinderen en jongeren. Slechts 5% van 12-16-jarige scholieren van het voorgezet onderwijs denkt dat homoseksuele jongeren het op school tegen iedereen zouden kunnen zeggen dat ze homoseksueel zijn.
  6. Uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau kwam naar voren dat 91 procent van de openlijke homojongeren een negatieve reactie kreeg wegens hun seksuele identiteit.
  7. Wat is er mis met liefde? Het allermooiste gevoel op aarde! Het is niet zo dat deze video aanzet tot moord en doodslag.
  8. Onder de video staan tienduizenden duimen omlaag, laten we daar miljoenen duimen omhoog tegenover zetten.
  9. Het aantal jongeren dat negatief staat tegenover homo- en biseksualiteit nam af van 18 procent in 2006 naar 6 procent in 2015, In a Heartbeat kan die zes wellicht omlaag krijgen.
  10. Dit is misschien wel de meest mooie en ontroerende video over een prille liefde, dat moet gezien worden. Door iedereen!

Iedereen is anders

Vandaag, 11 oktober 2019, is het Coming Out Day. Een belangrijke dag omdat het voor veel homo’s en lesbiennes nog altijd moeilijk is om te vertellen dat ze op jongens of meisjes vallen. Sommigen worden gepest of uitgescholden en voelen zich niet veilig op school. Er zijn ook jongeren die twijfelen over hun seksuele geaardheid. Voor die groep is er nu een nieuwe campagne, #kweenie, om ze daarover te laten praten.

Kijk hieronder naar de #kweenie-campagne

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Puberzonen die in de kou gaan stappen? Laat ze vooral deze video zien!

Leuk dat stappen van onze puberzonen en van kroeg naar kroeg hoppen,...
Lees verder