10 tekenen dat je kind flow heeft, ofwel verkering 2.0

Flow hebben

Heeft je puber al flow? Ja, wij moesten het ook even navragen bij onze pubers, want wat is godsnaam is ‘flow hebben’. Welnu, dat is verkering 2,0. En dat houdt in dat je elkaar leuk vindt, wat met elkaar appt, wat met elkaar snapt, soms afspreekt, of niet, en soms zoent, of niet, maar dat het vooral wel duidelijk is dat je leuk wordt gevonden. Juist, wij noemen dat ook gewoon vlinders in je buik hebben en onzeker zijn. Maar eerlijk is eerlijk flow klinkt wel een stuk leuker. Dit merk je aan je puber:

 1. Lege zakken
  Ineens is het geld op, want ja, met je nieuwe ‘flow’ ga je nu eenmaal vaak opstap, en worden er keiharde zakgeldverhogingsonderhandelingen gevoerd.
 2. Strijd om de telefoon
  Er is ongetwijfeld al strijd om de telefoon, maar eenmaal ‘in flow’ wordt er behoorlijk gezeurd om extra tijd op de telefoon zodat er de hele nacht geappt kan worden.
 3. Vroeg naar school
  Pubers niet het bed uit de branden? Wacht maar tot er flow is, dan springen ze ineens wel kwiek uit bed. Op tijd. En zijn ze ook op tijd op school. Wat zeggen we? Ze zijn zelfs een halfuur te vroeg. Omdat die significant other flow er dan ook al is.
 4. Eten over
  Geloof het of niet, maar je houdt ineens brood over. En koekjes. En chocolade. En chips. Want ‘in flow’ dan zitten die buiken vol met vlinders en is er geen plek meer voor eten.
 5. Stapels wasgoed
  Dat hele ik-hou-mijn-kleren-een-week-dag-en-nacht aan verander door de flow in ik-gooi-alles-elke-dag-in-de-was. En zijn twee wassen per dag heel normaal.
 6. Muziekloops
  Dat ene muziekje, zo’n suikerzoet liedje over elkaar in de ogen kijken enzo, draaien ze de hele dag door. En ’s nachts ook.
 7. Afspraakjes op gekke tijden
  Waar ze normaal hun puberneusjes niet buiten de deur steken, gaan ze nu bij nacht en ontij de deur uit. Om de flow na uren appen dan toch ook maar irl te zien.
 8. Huh wat?
  Dat puberbrein dat toch al raar werkt is nu helemaal out of order. Ze zien niks, horen niks, zeggen niks, Alleen dan ‘Huh wat’ nadat je 100  keer hebt gevraagd of ze komen eten.
 9. Coiffure galore
  Twee uur lang stoeien met een coupe? Als je flow hebt is dat een vereiste. Dat haar móet meer dan goed zitten. Daarover is geen discussie mogelijk.
 10. Frisse adem
  Buitensprong vaak tandenpoetsen, vragen of er kauwgom in huis is; als je zoent met je flow wil je dat je niet uit je straatje ruikt. En dus zorg je voor een constante frisse adem – gewoon om zeker te zijn, je weet immers nooit wanneer er gezoend gaat worden.
Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Goed idee: een functioneringsgesprek met je puber

Het liep even niet zo lekker bij Saskia thuis. Haar pubers schoten...
Lees verder