11 dingen die van jou zijn, maar je puber altijd van je leent – en niet meer teruggeeft

Lenen? Je pikt gewoon mijn spullen!

Natuurlijk, je woont met elkaar onder een dak, dus dat je elkaars spullen zo nu en dan leent is eigenlijk best wel handig. Soms dan. Want onze pubers eigenen zich gewoon alles toe. Ook dingen die van ons zijn. En als we daar wat van zeggen halen ze hun schouders op, ze mogen het toch best lenen? Hoe erg is dat?

 1. Fiets
  Ze hebben zelf een exemplaar, maar die van jou fietst op een of andere manier toch beter. Of lekkerder. In ieder geval zijn je banden altijd hard, raakt je ketting nooit los en zit er geen gat in je zadel waardoor ze geen natte kont krijgen. Dat jij die nu wel krijgt omdat je noodgedwongen op die puberfiets rondfietst, soit.
 2. Sleutels
  Ja, ze hadden ooit zelf een sleutel. Maar waar die is…geen idee. Dus dan kunnen ze toch net zo goed jouw sleutel gebruiken? Dat jij dan voor een dichte deur staat en je hele tas omgooit op zoek naar de sleutel, daar denken ze dan niet over na. We kunnen toch ook wachten totdat zij thuis komen. Dan doen zij wel de deur voor ons open.
 3. Pinpas
  Ze zijn hun eigen pinpas kwijt, of weten de code niet meer en op onze pas staat ook meer geld, dus ja, dan nemen ze jouw pas toch gewoon even mee. En dat jij dan bij de kassa met een vol boodschappenwagentje staat en geen pas hebt om af te rekenen, dat waren ze voor het gemak maar even vergeten.
 4. Trui
  Hun kasten liggen vol kleren, maar die ene lichtblauwe trui van jou is nu eenmaal hun lievelingstrui. Dat het ook jouw lievelingstrui is vinden ze een beetje raar. Die trui staat hen toch beter? En ouders hebben sowieso geen lievelingskleren.
 5. Sneakers
  Hun eigen gympens zijn te klein, claimen ze. En dus schuiven ze die van jou aan hun voeten. Dat jij die dag op je blote voeten naar je werk moet is jouw probleem.
 6. Oplader
  Jouw oplader? Huh, die kunnen ze toch gewoon wel even lenen? Onze telefoon is toch altijd vol. Bovendien gebruiken we die helemaal niet, dus waarom zou je die dan moeten opladen.
 7. Hakken
  Je loopt er zelf alleen op bij speciale gelegenheden, op die torenhoge, peperdure Louboutins, maar je dochter trekt ze gewoon aan naar school. Dat ze dan per ongeluk een beetje vies worden is toch niet zo heel erg? Het zijn maar schoenen hè, je kunt het gewoon weer afvegen.
 8. Make up
  Het is nergens voor nodig, die lagen make up op die mooie pubersnoetjes, maar toch gaat je dochter als een raaf door je make up tas. En sta jij weer zonder mascara en lipstick bij de bushalte.
 9. Telefoon
  Ook al vinden ze dat jouw toestel uit het jaar kurk komt, ze lenen hem maar wat graag. Want de foto’s die ze met jouw telefoon maken zijn mooier. En beter belicht. En jij hebt ook nog genoeg opslagruimte, dus dan kunnen ze hun snapchat-app net zo goed bij jou erop zetten. Dat jij dan onbereikbaar bent voor je werk is toch niet zo erg?
 10. Laptop
  Ze hebben een prachtig exemplaar op hun bureau staan. Maar ja, dan moeten ze weer he-le-maal naar boven lopen. Makkelijker is om die van jou even te lenen. Daar zit tenminste Netflix op. Hebben zij niet, want ze weten het Netflixwachtwoord niet meer. Hoeven ze ook niet te weten, want ze kijken wel op jouw laptop. En dat jij dan niet kan werken is gewoon mooi meegenomen,toch? Dat is ook zo overschat, dat werken.
 11. Oortjes/koptelefoon
  Je snapt niet dat ze geen oortjes of koptelefoon hebben want minstens een keer per maand schaf jij die dingen voor je pubers aan. Zij snappen het zelf ook niet. Maar dat is niet zo belangrijk. Want die van jou zitten toch lekkerder. Dus doen ze die even in. Jij kan wel even zonder, want ze moeten nu echt muziek luisteren.

***

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

De pubermeisjes van Toren C weten kerst leuk te verkopen

Je zal maar zo’n stal tegenkomen. Met deze twee pubermeisjes. En het...
Lees verder