12 pas echt leuke challenges waarmee wij onze pubers willen uitdagen

Met je hoofd in de sneeuw? Een eetlepel kaneel doorslikken? Zoveel mogelijk marshmellows in je mond stoppen en dan ‘chubby bunny’ zeggen? Het is leuk, maar om nou te zeggen een uitdaging? Dat kan beter. Eens kijken of onze pubers deze 12 boeiende challenges aan durven te gaan:

Durft je puber deze 12 challenges aan te gaan?

 1. De zonder met je ogen te knipperen huiswerkbegeledingssmoes vertellen-challenge
  Met de gebruikelijke tegenzin naar huiswerkbegeleiding gaan, een beetje wit om de neus weer thuiskomen en tegen je moeder zeggen: ‘Zo gek mam, als we daar zijn, wil de leraar altijd dat we onze kleren uittrekken.’
 1. Kerstcadeaus-challenge
  Je er op kerst vanaf maken met een Hema-kaars voor je moeder, een sleutelhanger voor je vader en je eigen afgekloven Playmobil voor je zusje, zelf de nieuwste Xbox en design-sneakers in ontvangst nemen terwijl je onafgebroken op je telefoon kijkt en er vlak na de citroenmerengue tussenuit knijpen met de mededeling dat je ‘voor Duits gaat leren bij Mick’.
 1. De groene ik omhels je-challenge
  Deze jas dragen, ook in de klas:

challenge voor kind

 1. De polyester patatman-challenge
  Je een hele nacht laten opsluiten in een duistere ruimte met zo’n psychotische polyester patatman die uit z’n eigen hoofd eet.

challenge voor kinderen

 1. De reuzenpleiser-challenge
  Spacecake eten, deze schoenen aantrekken en dan níét bij elke stap denken: ‘Hé, ik heb twee reuzenpleisters om mijn voeten!’

internet challenge

 1. De symfonie-challenge
  Een symfonische jazzrockband beginnen met nummers over twaalfde eeuwse literatuur, begeleid door clavecimbel, draailier en vedel, afgewisseld met hermetische, ongemakkelijke solo’s op de luit.
 1. De diy-challenge
  Viral gaan met je vlog over steigerhouten loungemeubilair.
 1. Onmogelijke woorden-challenge
  Een dag lang in elke zin één van de volgende woorden gebruiken: capriolen, biermagnaat, lommerrijk, snaak, multomap, fnuikend of antwoordapparaat.
 1. Pick-up line-challenge
  Met een verveeld gezicht op een feest tegen de muur gaan leunen en tegen elke jongen die naar je kijkt een omgekeerde foute pick-up line zeggen, zoals: ‘Ik zal maar niet te dicht in de buurt van de bar komen, hè, met mijn hete looks. Anders smelt al het ijs natuurlijk.’
 1. De dank je mama tattoo-challenge
  Deze tattoo laten zetten:

tattoo challenge

 1. De onesie in een bar-challenge
  Met een groot gebaar de deur van dorpscafé ’t Oude Sluysje opengooien, gekleed in een Pikachu-onesie, en heel hard ‘Biertjuhhh?’ roepen tegen de rummikuppende locals.
 1. Sushi schoenen-challenge
  Deze shoeshi online dubbel bestellen en als ze bezorgd zijn proberen om ze echt aan te trekken en erop te lopen.

schoenen challenge

 

Dit artikel is geschreven door Warmond Blog

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Pam van der Veen

21 dingen die je alleen weet als je puber in de jaren 80 was

De jaren 80, dat waren nog eens jaren. Pam van der Veen...
Lees verder