13 dingen die pubers op vrijdagmiddag doen om het weekend in te luiden

Het weekend kan beginnen!

Pubers zijn bazen als het op vrije dagen vieren aankomt. Die hele lange schoolweek, waar geen einde aan leek te komen, is toch voorbij. Het weekend kan beginnen. En wat doen ze dan?

 1. Hun tas in de hoek gooien, waar die de rest van het weekend blijft staan en pas maandagochtend weer uit wordt gevist.
 2. Hun fiets buiten laten staan. In de schuur zetten? Hoezo? Het is toch weekend?
 3. Schoenen uittrekken en laten liggen op die plek, en dat is altijd in de gang, voor de deur, zodat die niet meer open kan.
 4. Hun jas uittrekken laten en laten liggen op die plek, en dat is inderdaad altijd achter hun schoenen zodat de voordeur echt niet open kan en jij door de achterdeur naar binnen moet.
 5. Hun sleutels zomaar ergens neerleggen en maandagochtend niet meer weten waar dat is.
 6. Appen met 362 andere pubers is 49 WhatsApp-groepen over wat ze zullen gaan doen. En dan uiteindelijk helemaal niks gaan doen.
 7. Oordoppen in, muziek hard, onbereikbaar voor de rest van de wereld, waaronder hun ouders, ook als die heel hard schreeuwen.
 8. Grootse plannen maken voor het weekend. ‘Parijs? Waarom niet? Naar New York vliegen? Kan dat? Ja, toch? Oh, niet? Hoezo niet?’
 9. Sleep overs organiseren. ‘Kunnen we hier met 25 mensen slapen? Nee? Hoe lullig doe jij?’
 10. Zakgeld vragen. Daarna om zakgeldverhoging vragen. Daarna een discussie beginnen over waarom ze dat niet krijgen. Daarna ter aarde storten en roepen dat ze geen leven hebben.
 11. Eten, want dat hebben ze blijkbaar de hele week nog niet gedaan, gezien de grote hoeveelheden die ze naar binnen schuiven.
 12. Gamen tot ze er bij neervallen, want alle door school gemiste uren moeten worden ingehaald.
 13. Ingewikkelde constructies uitvoeren op hun social media kanalen, zoals 289 Musical-ly’s maken, daarvan Snapchats maken en die dan weer op Instagram posten.
 14. Slapen. Gewoon om 3 uur ’s middags. Beter zeg je er niks van. Nog beter: laat ze slapen en maak ze maandagochtend pas weer wakker. Heb jij ook een leuk weekend!
Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Prinses Amalia blaast vandaag 16 kaarsjes uit

Vandaag wordt kroonprinses Amalia 16. En dat betekent een koninklijk sweet sixteen...
Lees verder