13 momenten waarop pubers het slechtste in je naar boven halen

Iedereen die pubers in huis heeft, weet dat ze niet altijd voorbeeldig gedrag vertonen. Kan heel inspirerend werken. Als je een keer geen zin hebt om het braafste meisje van de klas te zijn, dan kunnen pubers je op heel goede ideeën brengen.

#1 Normaal weet je je in te houden met snoepen en snaaien. Maar als je puber een zak chips of M&M’s opentrekt, doe jij natuurlijk gezellig mee.

#2 Waarom opstaan als de rest van het huis ook nog ligt te ronken?

#3 Jij kunt je mobiel prima een paar uur links laten liggen, maar als verder iedereen in de kamer er óók op zit te kijken waarom zou jij dan ook niet gaan Facebooken/YouTuben of WhatsAppen.

#4 Je laat dringende zaken zoals dat rapport schrijven voor je werk, aan je voorbijgaan. Je puber heeft je geïnspireerd eens even lekker 5 uur lang een serie te bingewatchen. Je vraagt je puber om een paar smoezen voor morgen op het werk.

#5 Waarom zou je fietsen als je met de auto kunt?

#6 Omdat je puber in woede ontsteekt als hij zijn oortjes of schoolboek kwijt is, raak jij ook geïrriteerd, vervolgens pissig, en dan word je toch ook woedend.

#7 Je gevoel van mededogen is ineens een stuk minder als je puber meldt dat hij ziek is, écht niet naar school kan, maar vervolgens blijkt dat het met dat ziek-zijn toch heel erg meevalt. Of eigenlijk, hij is helemaal niet ziek.

#8 Als jij te laat thuis komt voor het eten omdat je nog gezellig met een vriendin zat te beppen of bleef hangen op een feest en boze huisgenoten treft, roep je ook gewoon: “Tijd vergeten!”

#9 Mode-items die je niet per se nodig hebt of praktisch zijn, die koop je gewoon toch. Omdat ze hip zijn, of er zo beeldig uitzien op een model in een glossy.

#10 Zelfde geldt voor make-up, al heb je er nog bergen van op je toilettafel staan. Dat ene lipglosje had je nog niet en dat móet je natuurlijk hebben.

#11 Je puber is als dagen zó chagrijnig, dat je besluit om ook maar mee te gaan doen.

#12 Het nageslacht vliegt elkaar zó vaak in de haren, dat jij ook maar een ruzie begint met je echtgenoot. Waarschijnlijk over het verschil van inzicht over hoe je de fitties tussen de kinderen op moet lossen.

#13 En waarom zou je je nou nog inhouden met eten, je hebt toch nog gewoon honger?

 

 

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Puber fietst naar school, met een flesje bier in zijn hand

Dat pubers vaak dingen doen waar je met je gezond verstand niet...
Lees verder