15 signalen dat je pubers toe zijn aan meivakantie (maar vooral jij ook)

Na een week of zes af en aan thuisonderwijs, zijn de pubers wel toe aan vakantie. Maar jij vast ook na het thuiswerken, of keihard doorbikkelen in zorg of onderwijs. Daarom: doe zelf ook even wat rustiger aan.

1. Je puber komt ondanks dat je met pannendeksels voor zijn bed staat, twintig keer roept, of andere beproefde wekmethoden toepast, echt zijn bed niet uit.

2. De dekbedden worden nog verder over de hoofden getrokken bij het uiten van dreigementen als ‘een week geen telefoon’ en ‘PS4 op Marktplaats’.

3. Je puber meldt doodleuk dat er voor de vakantie begint -dat is vandaag- nog ongeveer drie werkstukjes en vijf opdrachten voor evenzoveel vakken ingeleverd moeten worden.

4. In dat jij daar plaatsvervangend in de stress schiet, ziet hij als een opening om te vragen of je niet even kunt helpen.

5. Jij ontsteekt daarop in woede, omdat je inmiddels wel klaar bent met net spelen van personal assistant van de puber, wier taken bestaan uit het uitprinten van plaatjes van het Paleis op de Dam, het editen van filmpjes en het redigeren van werkstukken.

6. De pubers zijn een gezamenlijke campagne begonnen voor een Disney+ danwel Amazon-account, omdat ze beweren dat er ‘niks’ meer is op Netflix.

7.Je vraagt ze of ze met al dat thuisonderwijs zo onderhand al genoeg schermen hebben gezien. En ziet ze vervolgens nog net niet wegstuiven als jij iets mompelt over ‘gezellig samen een spelletje doen’ of ‘lekker iets koken uit het kookboek’.

8. Ze gaan kreunen als je zegt ze ‘met dit weer prima naar buiten’ kunnen voor een ‘ommetje’ of een ‘frisse neus’.

9. En vervolgens begint de dagelijks terugkerende discussie waarin de formuleringen ‘afspreken’, ‘maar waarom niet’ en ‘we houden echt wel afstand’ de boventoon voren. En die eindigt met stampvoetend en met slaande deuren naar de puberkamer lopen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

10. Vanuit hun kamers sturen de pubers via WhatsApp de betaalverzoeken en Tikkies voor chips, frikandelbroodjes, make-upspulletjes en sneakers, omdat de pubers geen baantjes meer hebben en ‘dus’ ook geen geld.

11. Waarop jij roept dat jij Mark Rutte niet bent en al helemaal geen Wouter Koolmees, omdat aan jouw pakket steunmaatregelen wél een einde zit. En dat als ze gratis geld willen, ze maar naar Italië moeten verhuizen.

12. Als de pubers je vervolgens glazig aankijken, realiseer je dat jij ook je verstand aan het verliezen bent.

13. Je puber roept wanhopig naar beneden dat ze niet meer weet of ze vandaag nou wel of niet naar school moest.

14. En als je zelf naar school belt, weten ze het daar eigenlijk ook niet zo goed.

15. Vervolgens realiseer jij je dat het voor alle partijen misschien fijn zou zijn om een weekje of wat ‘op adem’ te komen.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Martine De Vente

17 dingen waaraan je de derdeklasser meteen herkent

Je puber is geen rookie meer op school, maar het examen is...
Lees verder