13 tekenen dat je pubers van gekkigheid ook niet meer weten wat ze moeten doen.

En meivakantie én al maanden af en aan thuiszitten gaat de pubers ook niet in de koude kleren zitten. Dus ze verzinnen allerlei activiteiten die óf goedbedoeld zijn, of jou juist tot wanhoop drijven.
1. Je puber weet niet zo heel goed wat hij/zij moet doen, en heeft ontdekt bakken heel leuk te vinden. Dus elke dag krijg je hetzij een bak brownies, een appeltaart of een cake vers uit de oven aangeboden. Die je natuurlijk opeet.
2. Dientengevolge kun jij niet meer in je lievelingsspijkerbroek.
3. Omdat jij toch ook niet zo goed weet wat je moet doen, heb je maar wat planten in huis gehaald. Je puber stelt voor de planten allemaal een naam te geven. Want dat is toch gezellig.
4. Bij het wateren van de planten vind je jezelf terug in goed gesprek met de gatenplant.
5. Je pubers vinden het geen probleem jou te helpen met allerlei klusjes.
6. Maar als ze gaan klagen dat ze drie keer moesten lopen naar de glasbak, is het misschien toch tijd om iets te gaan minderen met de wijn-inname.
7. Jij zit lekker te ZOOM-borrelen met je vriendinnen.
8. Je pubers lopen 1) eerst steeds door het beeld 2) gaan er gezellig bij zitten en vervolgens zich 3) bemoeien met het gesprek als jullie net alle ins en outs van de zomervakantie van 1990 aan het bespreken zijn.
9. Je puber geeft te kennen ‘uitgekeken’ te zijn op gamen.
10. En dat terwijl jij die PS4 net onder de knie begint te krijgen.
11. Ok, dat lezen moet moet voor school maar jij springt een gat in de lucht als je puber vraagt of je een boek voor hem wilt bestellen.
12. Als je vervolgens suggesties doet voor ongeveer 50 andere boeken, dan zegt je puber: ‘ja leuk, maar is er ook een serie of film van?’
13. Je puber geeft aan dat het leven op het moment heel saai is. Jij kunt niks anders doen dat het be-amen.

***

Heb je ons nieuwe boek al?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

31 dingen die pubers zeggen als ze er op school niet zo heel best voor staan

Het jaar is halverwege. Tijd dus voor je puber om creatief te...
Lees verder