14 dingen die pubers doen en waarbij wij ons afvragen: van welke planeet komen ze in godsnaam?

Van welke planeet komen jullie?

Als mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, dan zijn we toch wel benieuwd van welke planeet pubers komen. Want ze doen rare dingen, die we totaal niet begrijpen, maar voor hen volstrekt normaal zijn.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

#1 Douchen voordat ze naar het zwembad gaan
Ze zijn niet onder die douche te krijgen, maar als ze naar het zwembad gaan pakken ze een zwemtas, gooien er een handdoek en bikini in en springen voordat ze de deur uitgaan onder die straal. ‘Lekker fris toch?’

#2 Twee verschillende sokken aan
Ik heb het opgegeven om gelijke sokken aan de voeten van mijn pubers te krijgen. Het is altijd een afwijkend paar. En soms is een voet gewoon sokloos, ook als het min tien is.

#3 Coifferen voordat je gaat slapen
Ik snap dat er een coupe moet worden gecreëerd in de ochtend, maar ook voor het slapen gaan? Geloof het of niet, maar mijn pubers gaan strak in de coupe, met gel en lak al, naar bed.

#4 Zomerkleren in de winter (en vice versa)
Onder het mom, nu pas ik het nog dragen mijn pubers de juiste kleren in het verkeerde seizoen. Want waarom zou je je zomerkleren niet aan trekken als het winter is? Heb ik zelf niet gezegd dat ze overal uit groeien? Nou dan. Dan kun je maar beter je kleren zolang mogelijk dragen.

#5 Lege verpakkingen terugzetten
Hoezo kunnen ze wel een pak melk uit de koelkast pakken en leegdrinken, maar deze niet weggooien? Zijn ze tijdens het drinken de weg naar de prullenbak kwijtgeraakt? En waarom laten ze die zak chips, die ze helemaal achter in het keukenkastje weten te vinden en leeg eten, gewoon in dat kastje liggen?

#6 Van hun kamer naar beneden bellen
Of je even eten naar boven kunt brengen? En als je dan toch onderweg bent, of je die fles cola mee wil nemen. En nee, ze zijn echt niet lui of zo. Ze zijn gewoon praktisch.

#7 De deur niet opendoen
Een koerier, je oude buurvrouw, of jij als je je sleutel bent vergeten, je kunt bellen tot je een ons weegt, maar pubers horen die bel wel, maar door kortsluiting in hun brein hebben ze geen idee dat ze dan kunnen opstaan en de deur kunnen opendoen.

#8 Onbegrijpelijke muziek meeblèren
Geen idee wat bedoelen als ze ‘Gekke sel3a volle boezoe’s, 3robi, pow’ zingen. Of ‘Dududu, Lange gannoe voor een hater (rrrraaa). Aan het zoeken naar een laser (wauw), maar zij hebben zich deze lingo helemaal eigen gemaakt.

#9 Eindeloos op snooze drukken
Ik draai me ook nog graag altijd een keer om, maar na twee klappen op die snoozeknop snap ik echt wel dat het moment van opstaan is aangebroken. Dat moment komt bij mijn pubers pas na 187 keer op die knop te hebben gehengst.

#10 Thuis blijven omdat ze het te druk hebben
Ze hangen de hele avond Netflixend voor de televisie, en als er dan iemand belt om te vragen of ze wat leuks willen gaan doen is hun standaard antwoord: ‘Nee, Sorry, ik ben echt heel druk.’

#11 Heel hard praten met vrienden die er niet zijn
Lachen, roepen, en schreeuwen tegen je vrienden met wie je Fifa18 speelt op PS4 terwijl ze lijfelijk niet aanwezig zijn, maar ieder thuis op zijn eigen puberkamer is.

#12 Selectief zoeken
Ze zijn de hele tijd alles kwijt, hun gymkleren, schoenen, tas, sleutels, fiets, hoofd, maar als het hun telefoon betreft weten ze tot op de millimeter nauwkeurig waar ze dat ding hebben gelaten.

#13 Korte termijn geheugen
Honderd spijkers in de muur slaan om één fotolijstje op te hangen, hompen slijm maken met de inhoud van jouw keukenkastjes, of een muur schilderen met nagellak, we hadden 3 minuten geleden wel gezegd dat dat niet mocht, maar dat waren ze eigenlijk alweer vergeten. Hadden we dat echt gezegd?

#14 Onzichtbaar denken te zijn
Ik weet altijd wie er troep heeft gemaakt, wie wat heeft opgegeten en wie wat heeft gedaan. En dat is niet omdat ik hen als 007 op de hielen zit, maar omdat ze simpelweg sporen achterlaten. Er ligt altijd wel een kledingstuk, schoen, tas, mobiel, op het plaats delict. Zodat de dader meteen de traceren is. En die dan niet snapt hoe ik daar achter ben gekomen. Ik laat ze maar in de waan dat ik een derde oog heb…

Tags from the story
, ,
Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Documentaire ‘Ik moet niks’ laat zien wat er gebeurt als je puber niks moet

De 14-jarige puber Toebie wordt op een bijzondere manier opgevoed: geen school,...
Lees verder