15 baantjes die uitermate geschikt zijn voor pubers

Close up photo of cute fellows isolated students spending free time weekends touching shoulder holidays making unforgettable photos wearing spring denim clothes on blue background.

We roepen best vaak tegen onze pubers zoek een krantenwijk, of ga vakken vullen. En dan zuchten ze, want saai. Maar ja, de vakantie komt eraan, en de euro’s zijn hard nodig. Gelukkig zien ze deze baantjes, die zij als geen ander kunnen doen, wel zitten. 

 1. Plantensitter
  Inderdaad, geen vervelende baby’s of dieren om voor te zorgen, maar planten in een potje die af en toe water moeten hebben.
 2. Kattenoppasser
  Katten zijn geen high maintenance dieren, met andere woorden, brokjes in een bakje, een aai, en klaar.
 3. Huisbewaker
  Op iemands huis passen als ze op reis zijn, dat is eigenlijk een win-winsituatie. De puber heeft eindelijk een plek voor zichzelf zonder ouders die zeuren, ouders hebben even pauze van hun puber.
 4. Matrassentester
  De puber is het best in zijn meest natuurlijke habitat: een bed. Dus wie kan beter een paar uur liggen en daarna een lijst invullen over hoe lekker, of niet, dat ligt dan een puber? Juist.
 5. Selfie lerares
  Als je toch honderd selfies op een dag maakt, kun je er net zo goed in lesgeven.
 6. Food tester
  Pubers hebben een band met eten. Ze houden ervan. Eten het liefst ook elk moment van de dag. Dat ze daarbij vreemde dingen combineren is juist handig. Want nu weet je als fabrikant dat je nieuwe product, wat het ook is, met mayonaise en ketchup te eten is – aangezien pubers dat overal bij gebruiken.
 7. Serie-voorkijker
  De hoeveelheid nieuwe series die we dagelijks kunnen zien op Netflix, HBO, Videoland en de aloude omroepen, is simpelweg te groot. Iemand moet dus het voorwerk doen, en de hele serie bingewatchen, zodat wij weten of het de moeite waard is om de hele nacht op te blijven.
 8. Personal-chaosmaker
  Een rommelig huis is het nieuwe steriele wit. Er mag weer troep zijn, er mag weer iets scheef hangen. De nieuwe woontrend is chaos, en waar wij dagenlang nodig hebben om dat opgeruimde huis aan deze nieuwe trend te laten voldoen, hebben pubers aan een uur genoeg.
 9. Telemarketeer-afpoeier
  Soms word je dagelijks gebeld door bedrijven die van alles van je willen, ook al heb je al honderd keer dat belmeniet-register ingevuld. Onbekende nummers laat je gewoon door pubers beantwoorden. Die gaan op hun geheel eigen wijze in gesprek met zo’n telemarketeer en zeggen op alle vragen gewoon ‘hoe dan?’. Waarmee het gesprek snel ten einde is.
 10.  Shoptester
  Pubers verstaan de kunst van het winkelen als geen ander. En weten precies wat een winkel nodig heeft, snoeiharde muziek, bar voor alcoholvrije cocktails, lounge hoek, grote pashokjes en dito spiegels, om succesvol te zijn. Doe er als winkelier je voordeel mee.
 11. Afvalkunstenaar
  Onder hun bed, in de hoek van de kamer, in hun tas; pubers laten een spoor van afval achter. Dat ware kunstwerken worden als je het maar lang genoeg laat liggen. En waar je dus een museum mee kunt vullen.
 12. Mobiel-installateur
  Een nieuwe mobiele telefoon, wij vinden het ook hartstikke leuk. Alleen al die apps overzetten, je gegevens overhevelen, je hele leven, want dat is die telefoon, omzetten naar ander apparaat…het is best een werkje. Maar voor pubers dus niet. Die zetten het hele zakie met drie keer swipen over.
 13. Huishoudklusjesuitsteller
  Nee, wij doen ze het liefst ook niet die huishoudklussen. En stellen het ook het liefst allemaal uit. Hoe je dat het beste kunt doen kan een puber je vertellen. Want die bivakkeert in een vieze kamer, draagt ongewassen kleren, en maakt zich niet druk of de vaatwasser is in- of uitgeruimd.
 14. Cadeau-creator
  Geen geld hebben en wel met een tas vol cadeaus aankomen zetten op een verjaardag, een puber kan dat. Die heeft allerhande diy-projecten die leuk zijn om weg te geven en te krijgen.
 15. Telefoonhoesje-pimper
  Saai hoesje voor je telefoon? Een puber maakt er in een handomdraai een flitsend exemplaar van. Met behulp van nagellak, glitter, foto’s, ballonnen, en wat al niet meer pimpen ze de boel behoorlijk op. En heb je een uniek exemplaar – die je ook, gezien de bonte uitstraling, nooit meer kwijtraakt

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

 

 

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

19 reacties van pubers die laten zien dat ze schermverslaafd zijn

Mobieltjes, laptops,  televisie, tablets; alles met een scherm heeft de volle aandacht...
Lees verder