15 banen die je als puberouder met gemak combineert

15 banen die je als puberouder met gemak combineert
15 banen die je als puberouder met gemak combineert

Als puberouder heb je het er maar druk mee. Want naast je werk heb je namelijk nóg 15 andere banen die je combineert met het puberouderschap. Jeannette combineert dan ook met gemak 15 banen. En vorm in haar eentje een soort wandelend full-servicestation.

15 banen die je als puberouder met gemak combineert

 1. Verpleegkundige

  Schoolziek of echt ziek? Ik stel in no-time de juiste diagnose en ben een kei in pleisters plakken, temperatuur opnemen en paracetamolletjes uitdelen.

 2. Bankmedewerker

  Paar euro voor lunch op school, een tientje voor een verjaardag, zakgeld, incidentele sponsoring, kleedgeld. Flappentap mama is 24-7 geopend.

 3. Taxichauffeur

  Van en naar de voetbal, midden in de nacht een clubje meiden ophalen, naar de tandarts of naar school omdat een zeker puberpersoon zijn rekenmachine vergeten is. Geloof me, er zijn weken dat ik meer kilometers maak dat de gemiddelde Uberchauffeur.

 4. Secretaresse

  Vlot beantwoord ik alle mails van school en de handel appjes af uit de 3000 appgroepjes waar ik in zit vanwege de activiteiten van mijn pubers. Ik zet data voor ouderavonden, afspraken met de ortho en andere uitjes op de kalender. Ik durf te beweren dat zonder mij, niemand ooit is waar hij moet zijn.

 5. Chef inkoop

  Er is altijd voldoende verantwoord eten in huis. Het is misschien niet precies waar ze trek in hebben, maar verhongeren zullen die krengen echt niet.

 6. Psycholoog

  Liefdesverdriet, ruzie in de vriendengroep, problemen met een docent. Ik luister, vat samen en vraag door en er rolt altijd een passend advies uit.

 7. Serveerster

  Tafeldekken, thee serveren en roomservice tijdens de proefwerkweek. Het is allemaal mogelijk in huize Puberleed.

 8. Kok

  Met gemak tover ik een warme maaltijd op tafel.

 9. Dominee

  Voor alle preken over goede manieren, alcohol en drugsgebruik en aanverwante randverschijnselen, zijn ze bij mij aan het juiste adres.

 10. Schoonmaker

  Stofzuigen, het toilet schoonmaken, de ramen lappen. Ook daar draai ik mijn hand niet voor om.

 11. Detective

  Iets kwijt? Ik vind het, altijd! En aan de sporen in huis zie ik precies wie wat heeft gegeten en gedronken.

 12. Mediator

  Ruzie tussen de pubers, ik bemiddel als een volleerde mediator. Zelfs als dat betekent de woede van alle twee zich op mij richt. Er is immers niets dat zo verbind, als een gezamenlijke vijand.

 13. Siri

  Ik ben een wandelende vraagbaak. Hoe laat moet ik naar de training? Waar is mijn nieuwe broek? Wat eten we vanavond? Ik fungeer als een encyclopedie en extern geheugen voor de hele familie.

 14. Huiswerkbegeleider/overhoorassistent

  In dit huis zijn de serviceopties excellent. Zo is extra inzet in de proefwerkweek en de examenperiode mogelijk.

 15. Politieagent

  Ik handhaaf de regels in maison Puberleed en treed op als dat nodig is.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

 

 

Geschreven door
More from Jeanette Benschop

Voor pubers ben je als moeder vaak 100% onzichtbaar (tenzij ze iets kwijt zijn)

De pubers van Jeanette hebben vaak niet door dat ze er is....
Lees verder