15 dingen die je nooit zou toelaten, maar toch gebeuren nu je kind een puber is

15 dingen die je nooit zou toelaten, maar toch gebeuren nu je kind een puber is
Het gebeurt toch...

Ook jij dacht dat jouw kleine peuter, eenmaal puber, niet de hele dag zou gamen. Of tegen jou zou schreeuwen. En altijd naar je zou luisteren. Toch? Welnu, al deze dingen waarvan je niet dacht dat ze zouden gaan gebeuren, gebeuren toch.

 1. Hun bord op tafel laten staan. Altijd. Ook al is de vaatwasser vier stappen van de tafel verwijderd.
 2. Een hele middag gamen, achter elkaar! Dat uurtje gamen per dag dat je ooit had ingesteld, vergeet het maar. Tegen de tijd dat ze vijftien zijn is dat uur een halve dag geworden.
 3. Tanden poetsen overslaan. Nu jij er niet meer naast staat om te controleren of ze goed poetsen, poetsen ze gewoon helemaal niet meer.
 4. Eerder naar bed gaan dan je kind. Tenzij je het trekt om doordeweeks pas na twaalven te gaan slapen, anders lig je ruim voor je puber gaat slapen al op één oor.
 5. Lunch maken. Jij dacht dat ze dat wel zelf zouden kunnen eenmaal op de middelbare school, en toch sta jij elke ochtend die boterhammen te smeren.
 6. De where abouts van je kind weten. Leuk bedacht, maar pubers zijn heel goed in het NIET laten weten waar ze zijn.
 7. Apart eten. Met z’n allen ‘s avonds aan tafel omdat dat een gezellig familiemoment is? Pubers schuiven op verschillende tijden aan tafel en dat is per definitie niet de tijd die jij in gedachten had.
 8. Hun kleren wassen. Als jij het niet doet, doet niemand het, dus sjok je toch maar weer met die volle wasmand naar de wasmachine.
 9. Hun kamer opruimen. Ook dat gebeurt niet als jij het niet doet. En om ongedierte, onaangename geurtjes en schimmelvorming te voorkomen stofzuig en dweil jij elke week de kamer van de puber.
 10. Extra zakgeld geven. Ze moeten maar rondkomen van het geld dat ze hebben, toch? Juist. Maar dan is er weer een verloren pas, een extra lunch, een feest, een trui in de uitverkoop en voor je het weet trek je je portemonnee.
 11. Geen capuchons op aan tafel. Geef de strijd maar op, en laat ze lekker dat ding ophouden. Hou je ook wat energie over voor andere, belangrijke, dingen, zoals een appeltaart bakken.
 12. Geen boterhammen na het eten. Eten doe je tijdens het eten toch? Ja, maar toen wist je nog niet dat je puber een hongerklop krijgt, precies 20 minuten na het avondeten. En gaat er toch echt een half brood naar binnen.
 13. Op tijd opstaan. Ochtendstond heeft goud in de mond, we weten het, behalve voor pubers. Het maakt hen niet uit of ze hun halve dag verslapen. En dat doen ze dan ook gewoon.
 14. Een nieuwe fiets kopen als de oude kwijt is. Dat zou je toch ECHT nooit doen? Als ze niet zuinig op hun fiets zijn dan gaan ze maar lopen. Maar dan moeten ze naar school. En naar hun baantje. En naar het sportveld. En dat is allemaal te ver lopen. En omdat je niet wil dat ze jouw fiets pakken koop je dus maar een nieuwe.
 15. Hun werkstuk maken. Hun middelbare schooldiploma halen ze mede dankzij jou. Omdat jij zo lief bent om hun werkstukken te tikken.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Saskia Smith

25 manieren waarop pubers een makkelijk huishoudelijk taakje uitvoeren

Als het op huishoudelijke taken aankomt zijn pubers er niet alleen nooit...
Lees verder