14 redenen waarom pubermoeders bovenmenselijke krachten hebben

Je wist het misschien nog niet, maar jij bent dus een superheld. Alle pubermoeders zijn eigenlijk superhelden. Omdat wij dingen kunnen die niemand anders kan. Dingen die misschien eenvoudig lijken, maar eigenlijk gewoon rocket science zijn. Zoals:

De toiletrol vervangen

Want alleen het vraagstuk: papier aan de muurkant of niet, is al genoeg om het brein van een normaal mens (lees: man en kinderen) op hol te doen slaan. En dan ben je nog niet eens begonnen om dat kokertje uit de houder te krijgen. Dat vereist ruimtelijk inzicht, dat wil je gewoon niet weten.

Jassen aan de kapstok hangen

Tenslotte moet je daarvoor bij binnenkomst enorm kunnen multitasken: je moet je voeten vegen, je tas neerzetten, je jas en je schoenen uittrekken, en dan ook nog in staat zijn om te bedenken dat je die naar de daarvoor bestemde plaats moet brengen. Wow, brain freeze!

Snoeppapiertjes weggooien

Geheel logisch dat de meeste mensen die niet in de prullenbak kunnen deponeren, want als je je snoep eenmaal hebt uitgepakt krijgen je hersenen alleen nog maar het signaal dat dat snoep onmiddellijk opgegeten dient te worden en is er voor andere gevolgtrekkingen geen ruimte meer. Dus wat moet je doen? Juist, je laat het papiertje gewoon ter plekke vallen. Logisch toch?

Wat dan ook weggooien

Het is natuurlijk ook wel heel moeilijk om troep die recht voor je neus ligt, bijvoorbeeld op het aanrecht, of naast je op tafel of zo, goed in het vizier te krijgen en je dan vervolgens ook nog te bedenken dat het misschien wel handig zou zijn om dat even weg te gooien. Gelukkig hebben moeders radar vision.

Zien dat de vuilnisbak vol is

Omdat afval dus onzichtbaar is voor alle gezinsleden, behalve voor mama. Daarom wordt de vuilnisbak door niemand anders dan mama geleegd, wat tot problemen leidt als mama er onverhoopt een keer niet is als de vuilnisbak vol is. Wat eigenlijk betekent dat mama nooit weg kan, omdat er anders bij thuiskomst een rattenprobleem is en ze de gemeentereiniging moet bellen.

Het keukenhanddoekje ophangen

Dat is namelijk bijna ondoenlijk, door dat kleine lusje, of zo’n onhandig knijpdingetje waar je dat handdoekje dan weer in moet zien te frommelen. Het is dus zaak heel voorzichtig je handen te drogen, zodat het handdoekje nooit valt, wat dan ook weer een bijzondere vorm van finesse vereist en dus vrijwel ondoenlijk is. Dus laat je het handdoekje meestentijds na het drogen gewoon op de grond liggen. Mama hangt het tenslotte wel op.

Tandpasta in de wasbak spugen

En dus niet spetterend op de spiegel. Daarvoor moet je namelijk kunnen mikken en dat is gewoon niet eenvoudig. Iets met richtingsgevoel enzo, lastig.

Kleding in de wasmand gooien

Wederom: miktechnisch niet eenvoudig, dus dat er regelmatig een vieze onderbroek naast de wasmand belandt is niet gek. Het is eerder een wonder als je wel een keer raakt schiet. En daar mag je dan ook uitgebreid om bejubeld worden.

Vaat in de vaatwasser zetten

Dan moet je namelijk in staat zijn om te bedenken dat vieze borden niet vanzelf schoon worden en bovendien ook geen pootjes hebben. Bovendien heb je op dat moment waarschijnlijk net je buik vol gevreten waardoor je brein automatisch in de verzadigde slaapstand gaat en je net als de meeste mensen, überhaupt niet meer logisch kunt nadenken.

Vragen beantwoorden

Je zou denken dat er in het gezin meerdere mensen zijn die in staat zijn tot het verlichten van een ander (papa bijvoorbeeld, we noemen maar iemand), maar in de praktijk blijkt dat alleen mama de wijsheid in pacht heeft en dus 24/7 beschikbaar moet zijn voor prangende (levens)vragen, zoals bijvoorbeeld waarom ze naar school moeten en waarom ze moeten opstaan.

Dingen vinden die kwijt zijn

Moeders hebben namelijk een soort ingebouwde antenne die ultrasone geluidsgolven oppikt van alles dat andere mensen zijn verloren. Bovendien zijn moeders telepathisch begaafd en hoeven ze dus slechts hun innerlijke oog te raadplegen om dingen te lokaliseren.

Etenswaren vinden in de koelkast

Ook al is het een blok kaas van 5 kilo dat vooraan op de middelste plank van de koelkast ligt, alleen mama ziet dat liggen. Andere gezinsleden kunnen weinig anders dan voor de open koelkast gaan staan en dan maar hopen dat het gewenste voedselproduct spontaan in hun handen valt.

Dopjes op dingen doen

Daar heb je namelijk zwaar ontwikkelde fijnmotorische skills voor nodig, anders is het gewoon niet te doen om de dop weer op een tube tandpasta of een fles douchegel te draaien.

Pijn en verdriet wegtoveren

Tja, we kunnen niet anders zeggen: dit is echt een superkracht. Want er is niemand die leed zo goed kan verzachten als mama. Ja, nog steeds, ook als de puber verdriet heeft.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Geruststellend: vaders ergeren zich ook aan pubertroep

Jij dacht dat alleen moeders zich groen en geel ergeren aan pubertroep? Kijk dan naar de video van deze vader, die kennelijk ook vindt...

14 dingen die pubers doen en waarbij wij ons afvragen: van welke planeet komen ze eigenlijk?

Als mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, dan zijn we toch wel benieuwd van welke planeet pubers komen. Want ze doen rare...

40 signalen dat je huisgenoten pubers zijn

Zo zit je nog gemoedelijk met je kleuters aan tafel, zo heb je pubers als huisgenoten. Die een heel eigen smaak, woordenschat en levensritme...

Nee, je bed is lava

Het kan niemand zijn ontgaan, het nieuwe spelletje van kinderen – en menige volwassene- is ‘de vloer is lava'. Het nieuwe voetje van de...

30 interessante vakantieconversaties die je met je puber op de camping hebt

Dat heerlijke campingleven, dat is soms even wennen voor onze fragiele pubers. Het levert in ieder geval een hoop interessante gesprekken op. Sta zelf...

Liever geen 0,0 bier en energy drinks, maar hoe zit eigenlijk met koffie?

Martine vindt de laat-maar-waaien-houding van ouders tegenover alcoholvrij bier tergend. Maar wil dan wel dat haar zoon gezellig met haar een kopje koffie drinkt....

Deze speech van oud sportman Marc Mero over zijn moeder brengt een zaal vol pubers in tranen

Als voormalig professioneel worstelaar, en ex-verslaafde, Marc Mero over zijn moeder vertelt weet hij een hele school te raken. 'Zij was de enige die ik mij...

Beter heb je een goede quote

Deze quotes van bekende en minder bekende mensen over het hebben van pubers zijn best wel herkenbaar. Of gewoon hilarisch.  "There are few things more...

Dit is wel heel raar: pubers maken drankjes van maandverband

We moesten het ook wel twee keer lezen, maar het staat er toch echt. Indonesische pubers verzamelen tampons en maandverband, om dat vervolgens uit...