16 redenen waarom iedereen graag een puber zou willen zijn

Pubers zijn de leukste mensen op aarde. Echt. Niet in de laatste plaats omdat ze zo bijzonder origineel, grappig en innovatief zijn. En eigenlijk zouden we allemaal wat ‘puberigs’ moeten hebben, en het leven zo vol te omarmen als zij doen. Dit is waarom je graag een puber wil zijn: 

#1 Sporten in een feestoutfit
Hardlopen in een glittervestje, in fluorescerend badpak baantjes trekken, of in een kek broekjes tennissen; pubers nemen nooit genoegen met een standaard saai sportoutfit, maar zijn gedressed to the max.

#2 Naar school gaan alsof het Nieuwjaar is
Een gewone doordeweekse schooldag is nooit gewoon, maar staat voor pubers gelijk aan naar het Nieuwjaarsfeest van Katy Perry gaan. Haar in een strakke coupe, make up on fleek, feestkleding aan, je allerbeste mood, en hup, vier die schooldag! (En dat huiswerk komt later wel)

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

#3 Koffie drinken tot kunst verheven
Het is nooit een bakkie zwart, maar altijd een chocolate caramel macchiato latte met een nut medley topping. En waarom ook niet?

#4 In alle rust uren slapen 
Hoe heerlijk is het om urenlang in bed te liggen zonder je druk te maken om een hond die uitgelaten moet worden, welke boodschappen je moet doen, en wat je vanavond eet. En alleen maar slapen. Gewoon slapen.

#5 Baas in de keuken
Een hongerige puber is behoorlijk innovatief. En zo ontstaan de lekkerste gerechten: pizza met Nutella, tosti’s met hagelslag, gebakken macaroni met kaassaus, donut met gehakttomatensaus…

#6 Alles vieren
Een voldoende, de start van het weekend, de eerste twee uur uitval, vakantie, geld van bijbaantje dat is gestort; pubers laten geen gelegenheid onbenut om te vieren. Hoe heerlijk is dat? Juist!

#7 Grootste plannen maken
Vraag pubers naar hun vakantieplannen en ze zullen niet gehinderd door zaken als ‘heb ik wel voldoende geld’ en ‘hoe kom ik daar’ oplepelen dat ze zichzelf deze zomer zien zitten op Bali, het strand van Sydney of in een jeep door Zuid-Afrika crossen. Think big!

#8 Troost-ijs eten 
Een onvoldoende? Scheur in je broek? Een losse schoenveter? De bus gemist? Als het leven even tegenzit is er altijd Strawberry Cheesecake ijs van Ben& Jerry. Want jezelf troosten kun je niet vaak genoeg doen.

#9 Elke dag je mooiste kleren aan
Omdat het nu eenmaal zonde is om feestkleren in de kast te laten hangen tot er een keer een gelegenheid is om die aan te trekken. Waarom zou je?

#10 Avonturen galore
Voor pubers is het leven een groot avontuur. En als dat even niet zo is, dan maken ze er een avontuur van. Iets met een feestje en zelf de slingers ophangen: ’s nachts zwemmen in zee, stiekem over het hek van een speeltuin klimmen, na een concert blijven hangen met de band, achter een auto skiën, liften naar het zuiden…

#11 L’amour toujours
De liefde groots en meeslepend ervaren. Verliefd worden, vlinders in de buik, niet kunnen eten of slapen, pubers vieren de liefde zoals het moet zijn: intens.

#12 Netflix kijken tot je er bij neervalt
Een hele dag ondersteboven op je bed liggen en een hele serie uitkijken, en daar ook gewoon tijd voor vrij maken. En dan aan het einde van de dag gewoon een nieuwe serie beginnen.

#13 Uren met je vrienden appen, snapcatten en insta’en
Gekke foto’s maken en uitwisselen, home video’s delen, in een groep met 36 anderen ‘praten’; het is eigenlijk een heel mindful gebeuren.

#14 Uit je slof schieten
Er hoeft maar weinig te gebeuren en pubers ontploffen, hetgeen gepaard gaat met schreeuwen, stampen, en deuren gooien. Een heerlijk ontlading in de categorie: ‘gooi het eruit, dan ben je het maar kwijt’.

#15 Huilen als een baas
Helemaal aan een huilbui overgeven: tranen uit je ogen, snot uit je neus, lange huil-uithalen en uren liggen snikken op bed, hoe heerlijk is dat? En er dan ook nog een foto van nemen.

#16 Alle gadgets meteen snappen
Of het nu de nieuwste iPhone is, een app of ander ingewikkeld technisch hoogstandje, pubers weten twee tiende seconden na het aanzetten hoe het werkt, en hoe je alle functies optimaal kunt gebruiken.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

De leukste tweets van puberouders

Onze darling pubers zijn een dankbaar onderwerp om over te praten, klagen,...
Lees verder