16 eigenschappen die ik van mijn puber wil overnemen

Dit kunnen we leren van pubers

Je kunt zeggen van pubers wat je wil, maar ze zijn vooral heel origineel, innovatief, vindingrijk, rustig en eigen. Ik zou dus best graag een puber willen zijn. Of nou ja, ik zou wel iets van hun ‘puberschwung’ willen hebben. Daar wordt je leven alleen maar beter van. Deze 16 eigenschappen neem ik graag over:

1. Vindingrijkheid
Ook al is er geen eten in huis, ze vinden altijd wel wat. En creëren dan de lekkerste dingen, zoals krokante tosti gemaakt van oud brood, kaas en chips.

2. Voortvarendheid
Het ochtendritueel kan in 1 minuut als het moet. Opstaan, half brood naar binnen werken, tandenpoetsen en de deur uit rennen in 60 seconden sharp.

3. Ongecompliceerd
Niet ingewikkeld doen als je naar bed gaat. Omkleden? Pyjama? Tandenpoetsen? Nergens voor nodig. Je schuift gewoon met je kleren en al tussen de lakens. Scheelt ook weer in de ochtend.

4. Ontdekken
Je hand er niet voor omdraaien om naar een kapper in een andere stad te gaan, wat met de bus en trein een hele onderneming is, maar hé het is de broer van de oom van de vader van je vriendje. Dat dus.

5. Inner peace
Moeiteloos tweeënhalf uur voor de spiegel staan om je haar te stijlen; meer mindfulness dan dat wordt het niet.

6.Stressloos
Eveneens moeiteloos tweeënhalve dag niks doen, waarna je stressniveau behoorlijk laag is – of er zelfs helemaal niet is.

7. Levendigheid
Spontane acties omarmen, en op stel en sprong uitgaan/zwemmen/naar de stad gaan/concert bezoeken/een uur in de bus zitten om naar de beste ijssalon van Nederland te gaan, zonder ook maar een moment te denken: kan dat wel? Heb ik wel geld genoeg? Moet ik niet eerst wat afmaken?

8. Feestelijk
Je elke dag uitdossen alsof je naar hét feest van het jaar gaat. Je mooiste kleren, make-up on fleek, haar in de coupe, ook al ga je alleen maar naar de bakker, je ziet er gewoon tiptop uit.

9. Geruisloos
Zondagochtend bijna ongemerkt overslaan, en pas in de middag de dag beginnen.

10.  Ongestoord
Je niet druk maken over de staat van de kamer waarin je slaapt. Troep? Stof? Onopgemaakt bed? Kleren op de grond? Beschimmeld eten in de hoek? Who cares? Je slaapt toch? Nou dan.

11. Fantaseren
Op de bank liggen, 101 leuke ideeën bedenken en die gewoon niet uitvoeren. Dagdromen pur sang!

12. Uitbundig
Heel lang lachen om, tja, om iets, maar je weet niet precies wat. En dat is dan ook weer om te lachen.

13. Yolo
Een hele avond dansen. Gewoon omdat het kan.

14. Multitasken
Een selfie maken, je haar doen, een vlog opnemen, en Franse woordjes leren tegelijk als een baas.

15. Groots en meeslepend leven
Het leven is een drama. Punt. Of je nu een nagel breekt, je favoriete schoen er niet meer in je maat is, je hart gebroken is, of je werk niet af is, alles is een reden om je met goed fatsoen ter aarde te storten.

16. Trendsetten
Altijd als eerste op de hoogte zijn. Of het nu gaat om een nieuw liedje, film, device, technische snufjes, televisieprogramma of vlog, het is er nog niet, of je weet het al. En voordat de rest van de wereld bedenkt dat het best cool is, ben jij al weer een stap verder.

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Saskia Smith

10 dingen die jij irritant vindt aan pubers en hun mobiele telefoon

Het is een dingetje in menig huishouden met pubers: die mobiele telefoon....
Lees verder