17 dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn, maar je puber toch echt anders ziet

Het is best grappig om te zien dat dingen die voor ons heel normaal zijn, een stapel was op de trap mee naar boven nemen, de vuile vaat in de afwasmachine zetten, een tas op de grond opruimen, pubers dat totaal anders zien. Of eigenlijk helemaal niet zien. 

#1 Een stapel kleren op de trap is voor pubers geen stapel die mee naar boven genomen moet worden, maar een horde die ze hinkstapspringend moeten zien te nemen.

#2 Een wasmand is geen vuile-was-opvangbasket, maar een obstakel dat te allen tijde vermeden moet worden als ze hun kleren met een boogje op de grond gooien.

#3 Een gedekte tafel om 10 uur op zondagochtend is geen uitnodiging voor een gezellig gezamenlijk ontbijt, maar een plek waar ze hun modderige sportschoenen op zetten. Met de vraag hoe ze die kunnen schoonmaken.

#4 Vieze borden, bestek en glazen op een tafel zijn niet om mee te nemen naar de keuken, maar voorwerpen die ze aan de kant schuiven als ze hun huiswerk gaan maken.

#5 Een afwasmachine die openstaat moet niet worden leeggeruimd, maar die klep staat wel heel irritant in de weg als ze door de keuken schuiven met hun borden vol boterhammen.

#6 Afwas die op de aanrecht staat, zijn geen spullen die hoognodig in de afwasmachine gezet moeten worden, maar handige items om te hergebruiken om bijvoorbeeld hun cola in te schenken.

#7 Vuile glazen op hun kamer zijn geen voorwerpen die mee naar beneden genomen moeten worden, maar dingen waarmee je een indrukwekkende toren kunt bouwen.

#8 Een volle, uitgedraaide wasmachine is geen trommel waarvan ze de inhoud in de droger kunnen doen, maar een apparaat dat negeert dient te worden, ook al liggen er kleren in waarover ze al dagen zeuren of die al gewassen zijn.

#9 Een dop van de gelpot/tandpasta/shampoo/puistencrème is geen belangrijk voorwerp om ergens op te draaien, maar iets dat je onder het badkamerkastje schopt.

#10 Een natte handdoek is geen stuk katoen dat te drogen moet worden gehangen, maar een prop die in een hoek gegooid wordt.

#11 Een kam is geen handig gebruiksvoorwerp om haren mee te modelleren, maar heel handig om elastiekjes mee uit het doucheputje te vissen.

#12 Lege snoeppapiertjes en chipszakken onder hun bed is geen vuil dat mee naar beneden moet worden genomen, maar kleurige decoratie voor hun kamer.

#13 Hun gymtas midden in de gang op de grond is geen sta-in-de-weg die opgeruimd moet worden, maar een handig verzamelpunt waar schoenen, jas, en schooltas, eveneens kunnen worden gedeponeerd.

#14 Brood, boter en kaas zijn geen items waar ze een lunch mee kunnen fabriceren, maar spullen waar ze naar staren in de hoop dat het vanzelf een gesmeerde boterham wordt.

#15 Een sleutelhekje is geen handige verzamelplaats voor sleutels die ze anders kwijtraken, maar een handige plek waar ze jouw sleutels kunnen pakken als ze hun eigen sleutels kwijt zijn.

#16 De ijskast is geen fijne voedselopslagplaats, of nou ja, dat is het voor pubers ook, maar vooral een plek waar ze alle lege verpakkingen in zetten, ook die van koek, chips, en eigenlijk alle dingen waarmee ze zich geen raad weten in de keuken.

#17 Een rommelige slaapkamer/keuken/badkamer is geen ruimte die ze even onder handen kunnen nemen, maar een hilarische achtergrond voor een selfie met hashtags #kijkmijnou #teringbende #hatemylife.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Dit weet je nog als je puber was in de 90s

Wie een puber was in de 90s had een heel zwaar leven. Want je wilde wel televisie op je kamer en een telefoon, maar...

7 té grappige WhatsApp-gesprekken tussen pubers en hun ouders

Whatsappen met onze pubers, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Vanwege hun vindingrijkheid, spitsvondigheid en humor.  De puber heeft trek, maar niet in de...

30 dingen die je op de kamer van je puber vindt en waarvan je niet per se blij wordt

Het is handig om zo nu en dan een blik te werpen in de kamer van de puber. Je zal versteld staan wat je...

Pubers mogen alles als ze 18 zijn, zullen we daar alsjeblieft 21 van maken?

Wat Anne betreft mag die magische leeftijd van 18 onmiddellijk worden verhoogd naar 21. Want laten we eerlijk zijn, als je 18 bent kun...

22 dingen waar pubermeisjes heel blij van worden

Pubermeiden, die zijn toch vaak boos of chagrijnig? Niet altijd hoor. Sterker, ze zijn vaak ook heel erg blij. Zelfs als jij iets doet....

Indruk maken op je puber? Met het Rick Astley scheetlied scoor je punten!

Ja, je leest het goed: Het Rick Astley scheetlied. Onze pubers liggen nog dubbel, gegarandeerd succes dus. En eerlijk is eerlijk, wij vonden het...

23 signalen dat pubers inderdaad denken dat ze in een hotel wonen

Iedereen kent natuurlijk de gevleugelde uitdrukking 'Hotel Mama'. Na een paar jaar leven met pubers kunnen we ons ook niet aan de indruk onttrekken...

Herinneringen aan onze puberteit in 10 iconische posters

We hadden niet allemaal George Michael en Duran Duran boven ons bed hangen. In menige tienerkamer in the Eighties en Nineties hingen ook andere...

27 argumenten die pubers aanvoeren om niet te ontbijten

Wij zitten elke ochtend keurig klaar met de gedekte ontbijttafel, maar onze pubers weten een gezonde boterham met kaas steeds minder te waarderen. Dat...