18 redenen waarom Sinterklaas vieren met pubers (bijna) ondoenlijk is

Ha, ja gezellig: Sinterklaas. Maar het heerlijk avondje vieren met pubers is nogal een opgave. Dit kan je als puberouders overkomen op Sinterklaasavond en de aanloop ernaartoe.

#1 Het verlanglijstje bestaat uit budgettair totaal onhaalbare dingen zoals een Canadian Goose jas of een iPhone 14

#2 Je moet op zoek naar totaal onbegrijpelijke items zoals Master Countouring Face of een strobing stick. Sinterklaas weet: dat is make-up.

#3 Of naar heel specifieke oorbellen uit een obscuur winkeltje in de stad, waar de puber de naam niet meer van weet.

#4 En je zoon echt to-taal geen idee heeft wat hij wil hebben, behalve geld.

#5 Ze zetten toch ineens hun schoen, omdat ze natuurlijk dondersgoed weten dat jij dat eigenlijk nog best leuk vindt.

#6 Ongeveer 1/100 ste van je puber gelooft toch nog dat Sinterklaas door de schoorsteen komt. En de magie dat de wortel in de schoen verdwijnt en verandert in een cadeautje, is op een of andere manier toch nog onweerstaanbaar. Zeker als dat cadeautje een enorme chocoladeletter is, die ze trouwens in een vloek en een zucht naar binnen proppen.

#7 Je dacht dat je de cadeaus goed had verstopt, maar komt erachter dat iemand het plakbandje er toch afgepeuterd heeft om te zien wat de Sint voor hem in petto heeft.

#8 Jij moet de hele dag tussen twaalf en vijf thuisblijven voor de pakketbezorger met de pakjes die je puber heeft besteld. De puber is namelijk de hele dag naar school.

#9 Behalve thuis, komt Sinterklaas ook op school. In de aanloop naar Sinterklaas is er dus heel veel vette surprisestress.

#10 Waardoor jij jezelf terugvindt met je armen in een emmer behanglijm, om te assisteren bij de fabricage van een heel grote Eiffeltoren, te boetseren van papier maché voor een teamlid van volleybal. En die voor de sinterklaasviering op de volleybalclub natuurlijk niet droog is. O ja, en of je dat gedrocht even met de auto wilt komen brengen, want te groot en te zwaar.

#11 Je daarna de vraag krijgt of jij nog een idee hebt voor de surprise van Oom Peter. En zo ja, of jij die dan ook niet even kunt maken nu je toch bezig bent.

#12 Er komt een moment dat je jezelf gebruikt voelt als pinautomaat (‘Echt mam, ik kan nu niet ook nog een cadeau kopen voor Oom Peter.’)

#13 Op het heerlijk avondje zelf smijt de puberdochter haar cadeau woest door de kamer, omdat het bijgeleverde gedicht een passage bevat die licht kritisch is op haar opruimgedrag.

#14 Het blijkt dat de puberzoon zich er vanaf heeft gemaakt met stroop en kranten, maar het cadeautje (een boek) niet helemaal goed heeft ingepakt.

#15 De puber op het heerlijk avondje dat je met je gezin had gepland, halverwege verdwijnt omdat hij elders voor Piet moet spelen.

#16 Je jezelf er nogal bekaaid vindt afkomen met een chocoladeletter (niet de letter van je naam want die waren op) en een flesje huismerk doucheschuim.

#17 Of je krijgt een briefje dat ‘Sinterklaas (oftewel Bol.com of Coolblue) het heel druk had’ en het cadeautje pas twee dagen na het heerlijk avondje komt. De puber had niet helemaal gerekend op Sinterklaasdrukte.

#18 En daarom moet je -ondanks het toch best gezellig was- diep van binnen ook een beetje moet huilen, vooral omdat het nog Kerst moet worden.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Rapper gaat viral met ‘ode aan het mbo’

Rapper Nigel Sean haalde inspiratie uit een sketch van Arjen Lubach over het mbo ('Gefeliciteerd, je bent nu laag-opgeleid'), terwijl mbo helemaal niet 'laag'...

18 uitspraken van pubers die zich schamen voor hun ouders

Als ouder van een puber kun je het niet snel goed doen. Ze schamen zich echt kapot voor ons. Dochter van 11 jaar stuurt...

20 dingen die makkelijk zijn, maar pubers niet goed kunnen

Soms denk je dat er aan die pubers twee linkerhanden zitten. Want sommige dingen kunnen ze gewoon echt niet (of ze hebben er gewoon...

Bedelt je dochter om torenhoge hakken? Laat haar dan vooral eerst dit zien

Ook een puberdochter die zo graag op hakken wil lopen? Welnu, laat ze vooral dit filmpje zien. Want ze denken dat op hakken lopen...

Staaltje hogere sneakerkunde: waarom Limited Exidition sneakers zoveel duurder zijn

Interessant: textielknaller Zeeman liet twee soorten sneakers maken. In limited edition en in massaproductie. Het blijkt inderdaad te kloppen dat de luxe sneakers in...

31 sporen die pubers achterlaten in het kleinste kamertje

Dat pubers behoorlijk slordig zijn weten we. En ook dat ze óveral sporen achter laten. Zelfs op het toilet. We denken dan ook best...

Potje voetballen, in Eindhoven mag het niet meer

Als ouder zou ik hartstikke blij zijn als mijn zoon met zijn vrienden een potje ging voetballen, in plaats van gamen. Zijn ze lekker...

31 dingen die pubers zomaar ineens doen en ons verrassen

Het leuke van pubers is dat ze ons soms echt kunnen verrassen. Door iets te doen wat we niet had verwacht. En zonder dat...

Hiermee ging jij vroeger ‘back to school’

Loopt jouw puber ook al dagen door de Hema en Action om de coolste items te shoppen voor 'back to school'? Laat haar (of...