17 redenen waarom Sinterklaas vieren met pubers (bijna) ondoenlijk is

Het gaat je heel veel geld kosten.

Ha, ja gezellig: Sinterklaas. Maar het heerlijk avondje vieren met pubers is nogal een opgave. Dit kan je als puberouders overkomen op Sinterklaasavond en de aanloop ernaartoe.

#1 Het verlanglijstje bestaat uit budgettair totaal onhaalbare dingen zoals een Canadian Goose jas of een iPhone 11

#2 Je moet op zoek naar totaal onbegrijpelijke items zoals Master Countouring Face of een strobing stick. Sinterklaas weet: dat is make-up.

#3 Of naar heel specifieke oorbellen uit een obscuur winkeltje in de stad, waar de puber de naam niet meer van weet.

#4 En je zoon echt to-taal geen idee heeft wat hij wil hebben, behalve geld.

#5 Ze zetten toch ineens hun schoen, omdat ze natuurlijk dondersgoed weten dat jij dat eigenlijk nog best leuk vindt.

#6 Ongeveer 1/100 ste van je puber gelooft toch nog dat Sinterklaas door de schoorsteen komt. En de magie dat de wortel in de schoen verdwijnt en verandert in een cadeautje, is op een of andere manier toch nog onweerstaanbaar. Zeker als dat cadeautje een enorme chocoladeletter is, die ze trouwens in een vloek en een zucht naar binnen proppen.

#7 Je dacht dat je de cadeaus goed had verstopt, maar komt erachter dat iemand het plakbandje er toch afgepeuterd heeft om te zien wat de Sint voor hem in petto heeft.

#8 Er zijn talloze Sinterklaasfeestjes om af te lopen: op school, de sportclub, met vriendinnen en nog een keer met vriendinnen. En – omg – moeten we ook nog naar opa en oma?

#9 In de aanloop naar Sinterklaas is er dus heel veel vette surprisestress.

#10 Waardoor jij jezelf terugvindt met je armen in een emmer behanglijm, om te assisteren bij de fabricage van een heel grote Eiffeltoren, te boetseren van papier maché voor Debbie van volleybal. En die voor de Sinterklaasviering op de volleybalclub natuurlijk niet droog is. O ja, en of je dat gedrocht even met de auto wilt komen brengen, want te groot en te zwaar.

#11 Je daarna de vraag krijgt of jij nog een idee hebt voor de surprise van Oom Peter. En zo ja, of jij die dan ook niet even kunt maken nu je toch bezig bent.

#12 Er komt een moment dat je jezelf gebruikt voelt als pinautomaat (‘Echt mam, ik kan nu niet ook nog een cadeau kopen voor Oom Peter.’)

#13 Op het heerlijk avondje zelf smijt de puberdochter haar cadeau woest door de kamer, omdat het bijgeleverde gedicht een passage bevat die licht kritisch is op haar opruimgedrag.

#14 Het blijkt dat de puberzoon zich er vanaf heeft gemaakt met stroop en kranten, maar het cadeautje (een boek) niet helemaal goed heeft ingepakt.

#15 De puber op het heerlijk avondje dat je met je gezin had gepland, halverwege verdwijnt omdat hij elders voor Piet moet spelen.

#16 Je jezelf er nogal bekaaid vindt afkomen met een chocoladeletter (niet de letter van je naam want die waren op) en een flesje huismerk doucheschuim.

#17 En daarom diep van binnen ook een beetje moet huilen, vooral omdat het nog Kerst moet worden.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Zo’n puber, wat kost dat eigenlijk?

Hoeveel het kost om een puber op te laten groeien bij je...
Lees verder