19 momenten waarop duidelijk wordt dat je puber inderdaad een geheugen heeft als een vergiet

Je dacht dat opa en oma vergeetachtig werden? Die zijn nog beter bij de tijd dan die pubers van ons. Op sommige momenten vraag je je af of de geheugenkaart in het hoofd van je puber het nog wel doet.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

#1 Hij vraagt voor de derde keer wat we vandaag gaan eten.

#2 Je vindt huissleutels terug op plekken die je niet voor mogelijk had gehouden, zoals het vriesvak van de koelkast, bij het fonteintje in de WC en -heel vreemd- gewoon aan het haakje in de gang waar ze horen.

#3 Je puber weet heel zeker dat híj ze daar niet heeft neergelegd.

#4 Iedere maand krijg je wel een verzoek voor het aanvragen van hetzij een nieuwe bankpas, schoolpas of kluissleutel.

#5 De fiets van je puber staat heel vaak op een plek waar hij niet denkt dat hij is. En (te) vaak niet op slot.

#6 Na ieder schooljaar betaal je weer een godsvermogen aan het boekenfonds van school omdat schoolboeken onvindbaar zijn.

#7 Je bent inmiddels hoofdsponsor van de bibliotheek, vanwege alle boetes die je moet betalen vanwege zoekgeraakte boeken.

#8 Als de school weer begint, blijken de boeken toch thuis te liggen: onderin in de wasmand, tussen de stapel spelletjes of onder het matras.

#9 Er is ’s ochtends paniek omdat hij een belangrijk proefwerk is ‘vergeten te leren’.

#10 Er is ’s ochtends nog meer paniek als de puber in de klassen-app leest dat vandaag dat werkstuk voor Biologie ingeleverd had moeten worden. En hij was er nog niet aan begonnen.

#11 Twee dezelfde sokken bij elkaar houden blijkt een onmogelijke opgave.

#12 Als je de puber vraagt of hij even voor je naar de winkel wil gaan voor drie boodschapjes, dan is hij er standaard een vergeten, ondanks dat hij je onderweg al wel een keer geappt heeft met de vraag wat hij ook alweer moest halen.

#13 Bij het zwembad en de sporthal bij jullie in de buurt kunnen ze inmiddels een winkel beginnen in de verloren handdoeken, sportschoenen, slippers en andere sportspullen die jouw kinderen daar vergeten zijn.

#14 Jij trekt 2 keer per dag de stekker uit het stopcontact van het tosti-apparaat, schakelt 14 een scherm of computer uit en doet ongeveer 145 keer per dag een lamp uit.

#15 Minimaal twee keer per week krijg je een paniektelefoontje over een lege OV-chipkaart, een lekke band, een verloren portemonnee of geen idee hebben waar ze zijn.

#16 Terugbellen gaat helaas niet, want ‘m’n telefoon is leeg’.

#17 Na een werkweek zijn er minimaal twee kledingstukken van je puber weg, maar komen er drie kledingstukken van een andere puber weer mee terug.

#18 Jouw pubers zijn niet de enigen. Bij wat jij vindt aan spullen van de kinderen die bij jou over de vloer komen, kun je zo een afdeling Gevonden Voorwerpen optuigen.

#19 Gelukkig is jouw geheugen door bepaalde hormonale schommelingen ook als een zeef, dus deze incidenten ben je ook zo weer vergeten.

Lees ook
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hoed je voor de creditboy

Een nieuw soort crimineel is opgedoken rond sommige Nederlandse schoolpleinen en in...
Lees verder