18 steengoeie life-hacks voor leven met pubers

Het leven met pubers gaat niet over rozen. Maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken. Deze life-hacks  zijn tried & tested in de praktijk. 

1. Alles is te appen

Kleding bijvoorbeeld, zodat je puber niet mee hoeft te shoppen. Maar wat wij vooral handig vinden: boodschappenlijstjes. Geen briefjes meer die ze kunnen vergeten, maar op hun telefoon staat alles wat ze moeten halen. En die vergeten ze natuurlijk niet. Zo kunnen zij even naar de winkel lopen, terwijl jij nog op het werk zit.

2. Tikkie galore

Als je dan toch lekker efficiënt bezig bent, super handig is ook ze het geld even voor laten schieten met hun pinpas en zij sturen jou even een Tikkie met de schade. Die je natuurlijk meteen terugbetaalt.

3. Altijd iemand thuis voor de pakketjes die je bestelt

Ook handig met thuiszittende pubers en al die studiedagen, proefwerkweken en eeuwigdurende vakanties. Er is altijd iemand thuis die je online aankopen kan aannemen.

4. Foto’s maken van de voorraadkast

Maak foto’s van de voorraden chips, koek en chocolade. Zodat je precies weet wat er in huis was en wat er inmiddels in de puberbuiken zit.

5. Foto’s maken van je drankkast

Bij feestjes: een foto van de drankkast en een close-up van die dure fles whiskey

6. Eigen wasmand, eigen kleur

Geen zin om wanorde in kledingkasten te trotseren? Geef iedereen zijn eigen wasmand, in een eigen kleur. Kunnen ze het schone goed zelf in de kast leggen. Of niet.

7. DIY

Ze kunnen niet leven zonder YouTube, dus ze kunnen ook prima zelf opzoeken hoe je boeken kaft.

8. DIY 2

En geen tijd/geen zin/of niet genoeg bètaknobbel om wiskunde uit te leggen? Er zijn geen wiskundige problemen zonder oplossing in de vorm van een YouTubefilmpje, bijvoorbeeld bij De Wiskunde-juf of de Wiskunde-academie.

9. Online bijles

Geen idee (meer) hoe je de Franse woordjes of schwere Wörter uitspreekt? In wrts vindt je puber veel lijsten van heel veel methoden opvragen en leert die uit zijn hoofd. Wrts is er in een app of online. Hoef je dat ook niet meer te overhoren.

10. Wekker vs telefoon

Telefoon eruit, wekker erin. Met een simpele elektrische wekker nooit meer discussie over of de telefoon naast het bed moet blijven bij wijze van alarmklok.

11. Alle devices verzamelen

Creëer een vaste verzamelplaats in de woonkamer voor alle laptops/telefoons/tablets, zodat je zelf voor het naar bed gaan kunt inventariseren of er toch niet eentje stiekem in de slaapkamer is achtergebleven.

12. Hond/kat als wekdienst

Zijn ze niet uit bed te branden? Doe de slaapkamerdeur open voor de poes of hond, zodat die op bed kunnen springen, bij voorkeur voordat ze eten hebben gehad.

13. Zelf koken

Klaar met de eeuwige vraag: wat eten we vandaag? Zo’n kant- en klaar maaltijdpakket op het aanrecht inclusief ingrediënten op het aanrecht leggen. Dat is echt koken voor Dummies. Prijs daarna de puber de hemel in met zijn kookkunsten.

14. Foto’s van alle pasjes

Maak foto’s van alle bankpassen, schoolpassen, ID en andere dingen waarvan je weet dat ze kwijt kunnen raken.

15. Sleutel kopiëren

Maak kopieën van fietssleutels, zelfs als zijn er drie reserve-kopieën. Enfin, je weet hoe het gaat.

16. Bescherm die telefoon

Een hoesje voor je telefoon is NIET suf. Ga in ieder geval langs de telefoonwinkel voor zo’n beschermfolietje tegen breken en krassen van schermen. En neem er zelf ook een.

17. Reserve banden

Investeer in fietsbanden. Tegenwoordig kun je exemplaren kopen die niet of bijna niet lek kunnen raken. Als de denkt ‘dan leren ze geen banden plakken’, bedenk dan dat dit je ritjes scheelt met de auto met een neergeklapte achterbank.

18. Geen wifi

En, op momenten dat je echt denkt de strijd tegen de wanorde te verliezen: gewoon dreigen. Om een paar beproefde methoden te noemen: stopzetten van telefoonabonnementen, het opzeggen van Netflix, innemen van spelcomputers, zakgeld inhouden en good old huisarrest.

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Pubers op vakantie: ‘Hoezo kan ik niet facetimen in dit kerkje?’

Vakantie met pubers is leuk én een uitdaging.  Want wat iedereen leuk vindt komt niet per se met elkaar overeen. En dan klagen je...

15 dingen die je puber zegt, waardoor je je zeker niet meer hip & happening voelt

Dat wij onszelf nog helemaal hip, hot en happening vinden, daar hebben onze pubers geen boodschap aan. Zij vinden ons duidelijk fossielen, dat blijkt wel...

15 dingen die jij nog kent, maar waarvan je puber geen idee heeft wat het is

Tijden veranderen, dat hoeven we niemand te vertellen. En om ons heen verandert alles heel snel mee. Dingen die jouw leven als puber makkelijker...

Nu weer hip: het foute skipak

In de jaren tachtig en negentig was je de koning of koningin van de piste als je een felgekleurd skipak aan had. Nu zijn...

25 feitjes om je pubers mee om de oren te slaan

Soms heeft je ego het even nodig om in al dat pubergeweld weer even duidelijk te maken wie het meeste weet. En kennis kan...

Eindelijk: een video die laat zien hoe vreselijk straatintimidatie is

Bijna elke vrouw krijgt ermee te maken: straatintimidatie. Met name bij vrouwen tussen de 15 en 25 jaar zijn de onveiligheidsgevoelens groter dan bij...

7 dingen waarmee wij onszelf als pubers vermaakten in de vakantie

Natuurlijk verveelden wij ons als pubers ook in de Grote Vakantie. Met deze dingen konden we ons zelf best aardig vermaken. Het geheim zat...

Hoe Marieke’s zoon een Instagram-god werd, maar niet per se gelukkiger

Natuurlijk vindt Marieke haar zoon de allerknapste. Maar tegenwoordig vinden hordes pubermeisjes dat ook. Marieke's zoon is een Instgram-god, maar dat maakt hem niet...

Dankzij Cher luisteren onze pubers naar muziek met die vreselijke autotune

Volgende week, op 23 november om precies te zijn, is het twintig jaar geleden dat Cher de hitlijsten bestormde met het nummer Believe. Niet...