Bizar: 4us van Doe Maar is eigenlijk een corona-virus-soundtrack

Bizar: 4us van Doe Maar is eigenlijk een corona-virus-soundtrack

In het radioprogramma NieuwsBV hebben ze ontdekt dat het album 4us, uit 1983, van Doe Maar juist nu zo actueel is. Het is eigenlijk dé corona-virus-soundtrack.

Doe Maar

Iedereen die de jaren tachtig bewust heeft meegemaakt kent het album 4us van Doe Maar. Ook wij hadden het in ons kast staan en zongen alle nummers luidkeels mee. Het was een van de meest populaire albums van de band, de plaat werd in 1983 uitgebracht en was in de voorverkoop al dubbel platina. Grappig is dat het 4us verscheen als elpee, cassette en cd – dat laatste was overigens een primeur, het was in Nederland het eerste album dat op cd verscheen. Het is nu bijna niet meer voor te stellen dat we muziek op die manier luisterden. En onze pubers snappen daar al helemaal niks van.

Ook grappig om te weten is dat niet iedereen blij was met het album. Het werd zeer goed verkocht, maar ouders kwamen óók massaal de plaat weer terugbrengen aar de platenzaak. De nummers Je Loopt Je Lul Achterna en Heroïne, waarin voluit werd gevloekt werd nogal opgepast gevonden.

4us is virus?

Van de jaren 80 vliegen we naar 2020, het corona-tijdperk. De elf liedjes vertellen namelijk het hele proces van  waar wij nu middenin zitten. Nortaris Polman van het radioprogramma NieuwsBV legt uit waarom dit album zo actueel is. In het eerste nummer zingt Henny bijvoorbeeld: je ziet in je krantje dat het allemaal uit de hand loopt. Luister naar de hele uiteenzetting van Polman over dit album op NieuwsBV.

Kijk op de site van de overheid en het RIVM voor het laatste nieuws over het corona virus 

***

Lees ook: Gratis online examentraining voor voortgezet onderwijs en Waarom  je met pubers de corona-regels niet moet oprekken .

Meer lezen: Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Tags from the story
, , , , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Hilarische terug naar school tweets van pubers

In het noorden kunnen de pubers nog een paar dagen genieten van...
Lees verder