5 cadeaus voor pubers voor 5 december

Natuurlijk vieren we het gezellige avondje, vinden die pubers leuk en eerlijk gezegd wij ook. Gewoon omdat het weer even voelt als toen ze van die kleine spruitjes waren.

Of we nog aan Sinterklaas gaan doen, vroegen onze pubers. Want ondanks dat ze de gelovige leeftijd al lang voorbij zijn, vinden ze het wel heel leuk om het 5 decemberfeest met cadeaus te vieren, opportunistisch als ze zijn. Alleen hun verlanglijstje is wel heel erg aan de optimistische kant, te weten: PS5, iPhone 12, BALR. trui, Gucci tas. Dat schoven we dus maar opzij en gingen op zoek naar betaalbare alternatieven.

  1. Tegoedbon

Pubers maken zich er vaak makkelijk vanaf als jij jarig bent of als het Moeder- of Vaderdag is. Hoe vaak heb je niet een tegoedbon voor klusjes gekregen? Juist. Dan is nu een mooi moment om een tegoedbon terug te geven. Voor knuffels, extra schermtijd, hulp bij huiswerk, bed verschonen, of samen iets leuks doen.

  1. Boek

Het gaat niet goed met het lezen van de pubers in Nederland. Sterker nog, de lezende puber schijnt uit te sterven. Dat ligt voor een deel aan de boekenlijst van school, want boeken móeten lezen is iets waar ze een grondige hekel aan hebben. Maar er zijn ook boeken te vinden die je puber wel leuk vindt. Welke, dat is natuurlijk puber-afhankelijk. Pubers met een liefde voor sport, maak je wellicht blij met een autobiografie over een sporter. Pubers met een interesse in geschiedenis, vinden een historische roman misschien heel fijn. En check ook de films en series die gebaseerd zijn op boeken, zoals Perks of being a wallflower, The fault in our stars of Game of Thrones (de boeken waarop deze serie is gebaseerd zijn A song of ice and fire).

  1. Vodafone Prepaid Runners

De prepaid mobiele provider verdubbelt nu tijdelijk het beltegoed bij een opwaardering van € 10 of € 20. Een dubbel cadeau dus en fijn voor onze portemonnee. Voor pubers is een dubbel tegoed natuurlijk ideaal, want dan kunnen ze nog meer appen, snappen, streamen én bellen. Nou ja bellen, alleen hun ouders dan, want die zijn de enigen die nog waarde hechten aan een ‘echt’ telefoongesprek. De Vodafone Prepaid Runners zijn er tot en met 13 december, dus wacht niet te lang met het aanschaffen van je cadeau. Het extra tegoed is 30 dagen geldig. Dit betekent dat tijdens de kerstvakantie je pubers flink los kunnen gaan met hun data. En op is op, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over torenhoge abonnementskosten. Win-win lijkt ons zo. Ga direct naar de actie.

  1. Bordspel uit de vorige eeuw

Huh, een bordspel? Uit de jaren 80, 90? Wat je op tafel legt, zeg maar? Inderdaad. Pubers zijn dol op spelletjes en lachen om het Jura tijdperk waar hun ouders uit stammen. Maar de jaren 80 en 90 zijn ook hip en helemaal aan het revivalen. Dus zo’n spel uit ‘onze’ tijd, daar gaan ze eerst om lachen en daarna gaan ze bloedje fanatiek meespelen. Wij hebben Valkuil en Dokter Bibber (via de kringloopwinkel) in huis gehaald en dat leverde al heel wat leuke avondjes op.

  1. Warme sokken

Ja, een praktisch cadeau mag. En wat is er heerlijker dan als het buiten koud is, warme voeten te hebben? Onze oma’s zeiden al: warme voeten, is een warm hart. Je kunt jezelf helemaal uitleven, van geitenwollensokken tot sokken met een print. Ook leuk, geef je puber een paar met jouw hoofd erop!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vodafone. Waardeer je nu op met € 10 of € 20, dan verdubbelen zij gratis je tegoed! Dat is dus dubbel zoveel voordeel! Perfect cadeau voor Sinterklaas. De Vodafone Runners zijn er tot en met 13 december, dus ga snel naar prepaid opwaarderen.

 

Advertisement

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Tante Nel weet raad: mijn dochter wil een string en een bh

Artsen, psychologen, pedagogen; iedereen heeft wel iets te zeggen over pubers en...
Lees verder