5 Dingen je nu ineens wel opvallen in Grease

Ok, we gaan gewoon nog een keertje kijken. Voor de honderdste keer, want dit zagen wij toen niet en nu wel in Grease.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

1. Te oud voor school. De acteurs en actrices in Grease zijn echt veel te oud om op de middelbare school te zitten. En dan niet een paar jaar. Olivia Newton-John was 29 toen ze de rol van Sandy speelde. En die jongens moeten we het maar helemaal niet over hebben.

2. Werd er überhaupt ook geleerd op die school? Ridell High School, de school uit Grease, lijkt in de film een grote aaneenschakeling van feesten, vrije uren, aan een auto sleutelen en zelfs een heuse kermis aan het einde van het schooljaar. Huiswerk? Nog nooit van gehoord.

3. Sympathie voor Rizzo. Als kind vind je Rizzo, de pink lady die zo gemeen doet tegen Sandy en later bang is dat ze zwanger is, maar gemeen. Maar als volwassene heb je een stuk meer sympathie voor haar karakter. Ze heeft haar flaws, maar leert ook van haar fouten. In tegenstelling tot Sandy komt ze er aan het einde van de film achter dat ze niet hoeft te veranderen om goed genoeg te worden gevonden. Go Rizzo!

4. ‘Aspirine in mijn cola’. Pink Lady Marty valt tijdens het dansfeest voor presentator Vince Fontaine. Ze lacht om zijn grapjes en vindt het blijkbaar geen probleem dat hij ouders is. Als kijker kom je er niet achter hoe de avond is afgelopen, tot Marty in een scène daarna tegen haar vriendinnen zegt: ‘Ik betrapte hem erop dat hij een aspirine in mijn cola probeerde te doen.’ Eh, Marty? Dat was hoogstwaarschijnlijk niet tegen de hoofdpijn…

5. Een happy ending? Aan het einde van de film komen Danny en Sandy dan toch bij elkaar, maar niet voordat Sandy alles aan zichzelf heeft veranderd. Vroeger vonden we dat wel romantisch, maar nu denken we toch: als je alles aan jezelf moet veranderen om met iemand samen te zijn, hoor je dan wel bij elkaar? Suf he?

Bron: Youtube

LEES OOK: 30 x wat je denkt bij het Paasontbijt

 

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Door dit filmpje zou je puber willen dat hij op vioolles had gezeten

Denken jouw pubers dat vioolles voor nerds is? De 12-jarige Giovanni Mazzi...
Lees verder