5 dingen die in je koffer moeten zitten als je met pubers op vakantie gaat

Met pubers op vakantie, we zeiden het al eerder, is nu eenmaal een andere tak van sport. Pubers zitten niet per definitie op die vakantie te wachten. En al helemaal niet op die vakantie met ouders. Maar voordat het uit de hand loopt en je huilend een fles wijn opentrekt om 11 uur ’s ochtends omdat je die pubers het liefst vastgebonden aan een boom wilt achterlaten kun je ook goed voorbereid op pad gaan. Wat moet er in ieder geval in je koffer zitten?

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

  1. Het Boek der Dreigementen. Op vakantie is alles anders. Zo ook de dreigementen. Waar thuis ‘ga naar je kamer’ misschien prima werkt, is dat met een tent wat lastig uitvoerbaar. Evenals ‘lever je controller in’ want een PS4 is er op de camping nu eenmaal niet. Je moet je dus aan de ‘omgeving’ aanpassen, zoals dat voor vrijwel alles geldt als je met vakantie bent. Bedenk dus vooraf wat je ze op de camping naar hun hoofd kunt slingeren om ze in het gareel te houden. ‘Anders moet je afwassen’ werkt goed. Of het aloude: ‘Anders ga ik naast je lopen met de wc-rol duidelijk zichtbaar.’
  2. Condooms. In het kader van beter ermee verlegen dan erom verlegen, is een familiepak geen slecht idee. De kans dat de zon, de zee, en die Franse strandwacht of Italiaanse dochter van de campingeigenaar jouw puber beroert zit er nu eenmaal in. Je puber zal ze zelf niet kopen in het buitenland en je wilt nu eenmaal met hetzelfde aantal mensen weer terugkomen, en niet plus 1.
  3. Opladers. Op precaire momenten, lees: een lege telefoon, duw je de oplader in hun handen, en laat je je pubers bij een stopcontact achter zodat ze weer kunnen connecten met het thuisfront.
  4. Een woordenboek. Voordat ze die slierten nieuwe buitenlandse vrienden, die geen enkel ander idioom beheersen dan die van hun vaderland, om de haverklap meesleuren naar je tent zodat jij de vertaling op je kunt nemen, geef je ze dit handige diy-boek. Succes gegarandeerd. Na dag vijf, als al die pubers hun eigen jibber-jabber-taal hebben ontwikkeld, dient het tevens voor het aanmaken van het strandkampvuur.
  5. Ooglapje, oordopjes, Spotify-lijst met jouw all time favorites. Pubergezeur? De ik-wil-hier-niet-zijn-blik? Zure gezichten? Donderwolkjes? Schuim op de lippen van het briesen? Lekker laten gaan. Je ziet en hoort het toch niet.

 

Tags from the story
, ,
Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Vandaag is het World Emoji Day, verras je puber met een bijzonder exemplaar

Vandaag staan de icoontjes op onze telefoon in het zonnetje, want World...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *