6 dingen die pubers zeggen als ze ergens onderuit willen komen

Mee naar de verjaardag van oma, een feestje van je werk of die voorstelling waar jij je zo op verheugd had. Maar je kind heeft er dus kennelijk geen zin in. Dit zijn de smoezen die pubers gebruiken om iets te doen waar jij wel, maar zij totaal geen zin in hebben.

‘Ik heb huiswerk’

Normaal moet hij op zijn kamer allerlei heel andere dringende dingen doen, zoals gamen, Netflix of porno kijken en slapen. Nu hebben die wiskundesommen die pas volgende week af moeten ineens heel veel prioriteit.

‘Ik heb proefwerkweek’

Als boven, maar dan dan nog een graadje erger. Normaal wordt het leren uitgesteld tot het allerlaatste moment, nu moet die planning ineens tot op de seconde worden nageleefd.

‘Ik heb het écht heel druk met school’

Ja, met de toneelclub, wachten tot die ene leuke jongen ‘uit’ is en anderszins hangen op het schoolplein. Of met na schooltijd de stad in gaan om te shoppen.

‘We moeten samen een werkstuk maken’

Dé ideale smoes om een hele middag te kunnen niksen bij je beste vriend of vriendin thuis. En als het niet af is, dan moeten ze natuurlijk blijven slapen.

‘Ik moet werken’

Je gunt je kind natuurlijk zijn zakcentje. Op de vraag ‘kun je dan werken’ heeft hij natuurlijk ‘ja’ gezegd om niet mee te hoeven naar dat ‘kapot saaie’ feestje van jullie.

‘Ik moet van jou mijn kamer opruimen’

Ja, hahaha, twee weken geleden.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Gamen, je kunt er toch echt verslaafd aan zijn, vindt de WHO

Niet dat het meteen helpt, maar gamenverslaving is nu dus echt erkend...
Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *