7 stillevens uit puberkamers, waarbij je je afvraagt hoe ze nog aan werken toekomen

Wij zijn nogal voorstanders van een clean desk policy. In de zin van: dat je pas echt lekker werkt als de omgeving in een beetje netjes is. We proberen de pubers dat ook aan te leren, want een opgeruimd bureau staat voor een opgeruimd hoofd.
De pubers waren de deur uit, en wij thuis alleen aan het werk. In een zoektocht naar een potlood (nee, niet gevonden) op de kamers van de pubers, schrokken we toch wel een beetje. We vroegen ons namelijk af HOE JE HIER KUNT WERKEN. Schoolboeken liggen tussen de enkelsokken en snoeppapiertjes, de prullenmand loopt over.
Thuisgekomen, haalden de pubers hun schouders op. ‘Je ziet het toch niet aan mijn cijfers, nou dan’, zei Puber 1. Puber 2 ging toch braaf aan de slag met het leegruimen van haar bureau. Dat is nu leeg, maar de boeken liggen nu op haar bed.
Vanochtend vroeger Puber 1 of er nog geodriehoeken waren. Ik antwoordde: ‘Kijk eens onder je bed.’

En dat we niet de enigen zijn, liet Melanie ons weten. Zij stuurde een foto van de kamer van haar puber, waarbij je je afvraagt of die nog wel toekomt aan gamen.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Ahaaa, nu snappen we het. Dáárom zijn ze soms zo chagrijnig

Heb jij er ook zo-een waar alleen eenlettergrepige woorden uitkomen? Die vindt...
Lees verder