6 verschillen tussen puberjongens en pubermeisjes

verschillen jongens meisjes
Het verschil tussen puberjongens en -meisjes

We kunnen we willen dat iedereen gelijk is, maar er zijn toch zeker verschillen tussen jongens en meisjes. Helemaal als ze puber zijn.

Dit zijn de verschillen tussen jongens en meisjes

1. Puberjongens en -meiden én hun kapsels

Jongens lopen de badkamer in, werpen een blik in de spiegel en trekken hun capuchon over hun coupe als hun haar niet zit zoals het moet en lopen de deur uit.

Meisjes gaan huilen als hun haar in de verkeerde stand staat. En trekken ten strijde met krultang, föhn, elastiekje, gel, en haarlak. Ze hebben er een te laat-briefje, en dus de volgende ochtend om 8 uur melden, voor over. Want zo lang hun haar niet naar behoren zit, kunnen ze onmogelijk de deur uit.

2. Verschillen in kleding

Jongens handelen het hele aankleden in 2 minuten af. Broek? Check. Shirt? Check. Schoenen? Check,  Klaar.

Meisjes hebben 419 items in hun kledingkast hangen, en alsnog wordt er elke ochtend in paniek geroepen: ‘Ik heb niks om aan te trekken!’ Waarna er driftig 63 setjes bij elkaar worden gezocht, die per app en snapchat met de BFF’s worden besproken, waarna er een outfit du jour overblijft. En vijf minuten voordat ze de deur uit moeten, volstaat dat een bloesje toch niet en want dan bedenken ze zich dat je toch allemaal anders moet.

3. Lichamelijke verzorging van je pubers

Jongens kunnen bezweet en al in hun sportkleren slapen en die dan de volgende dag gewoon weer als hun tenue du jour aan houden (en er vervolgens wéér een nacht in slapen).

Meisjes trekken drie keer per dag een schone onderbroek aan, gooien ál hun kleren élke dag in de was, gymmen zéker niet hun gewone kleren, en slapen nooit in de kleren die ze die dag aan hebben gehad.

4. Jongens en meiden én douchen

Jongens gaan onder de straal staan, en stappen er een halve minuut weer onder vandaan, zonder dat er bij de wasbeurt ook maar iets van zeep of shampoo aan te pas is gekomen.

Meisjes douchen minimaal 20 minuten, wassen elke dag hun haren, en nemen 165 soorten zeepjes een aanverwante zaken mee onder de douche.

5. Jongensslaapkamer vs meisjesslaapkamer

-De kamer van jongens is een donker hol, waar alle meubelstukken na jaren nog steeds in dezelfde opstelling staan, waar beschimmelde boterhammen stapels vormen langs de muur

-De kamer van meisjes is een zee van licht waar elke dag een andere meubelopstelling is, waar muren wekelijks worden geschilderd in een nieuwe kleur, waar bedden zijn opgedekt en alle spullen netjes rechtop staan.

6. Verschillen met eten

Jongens eten koude nasi omdat die toevallig vooraan in de koelkast stond. En dat het 8 uur ’s morgens is, maakt niet uit.

Meisjes schuiven netjes alles opzij totdat ze hebben gevonden wat ze willen eten. En of dat nu brood, crackers, fruit of yoghurt met muesli is, alles is netjes gesmeerd, gesneden en op een instagramwaardige manier gerangschikt.

 

 

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Heerlijke straf: vader neemt social media dochter twee weken over

Wat als je vader twee weken lang jouw social media overneemt? Het...
Lees verder