7 herkenbare ochtendfrustraties van pubers

Applaus voor de puber die vandaag op tijd uit bed kwam! Iets met andere slaap-waakritmes en tot middenin de nacht lopen netflixen, ofzo. Herken jij de volgende ochtendspitstaferelen bij je puber?

#1.  Dat ze überhaupt moeten praten (en nadenken!) in de ochtend. We zijn ook zulke vreselijke, veeleisende ouders.

#2.  Met natte haren vliegen ze de douche uit en plots breekt er blinde paniek uit. “MAAAAAM!! Ik heb geen schone onderbroeken meer!” Tsja. Had nou maar die slips en boxershorts onder je bed in de wasmand gegooid.

#3.  Dat ze 5 minuten geleden hadden moeten wegfietsen en nu hun sleutels kwijt zijn en ALLES overhoop trekken, waardoor het lijkt of een tsunami met kracht 15 door het huis heeft geraasd. En wie moet dat weer opruimen?! Juist…

#4.  Dat ze welgeteld 23 seconden hebben tot de bus gaat en vet nodig naar de wc moeten en eigenlijk niet meer kunnen maar tóch gaan. Met als resultaat? Anuskramp en de bus gemist. Fijn!

#5.  Dat ze half in coma in bed liggen, ‘s ochtends véél te laat wakker worden, geen tijd hebben om brood te smeren (en no way dat wij het voor ze opknappen!) en vervolgens de hele klas, tijdens een proefwerk Duits, wordt afgeleid door hun knorrende maag.

#6.  Dat die make-up en dat haar natuurlijk wél goed moeten zitten ondanks de race tegen de klok. Gevolg? Óf een Kim Kardashian-look en haar & make-up on fleek, óf ontploft haar en een heftig foundationhoofd (de zogenaamde pancake-look, voor de hippe ouders onder ons). De Instagram-generatie…

#7.  Dat ze erachter komen dat ze externe gym hebben. En dus aan de andere kant van de stad hadden moeten zijn. Een kwartier geleden, zeg maar. Of mama de auto nodig heeft? Zeker, die boodschappen rijden zichzelf niet naar huis!

#8.  Dat ze ondanks alle hindernissen wél op tijd op school komen, alleen dan zwaar buiten adem en gehuld in geurend puberzweet. En met een knalrode kop. En dat dat werkstuk voor maatschappijleer nog op de keukentafel ligt.

Bron: Kakhiel

Geschreven door
More from Redactie

Wat pubers eigenlijk tegen hun ouders willen zeggen maar niet doen

We denken dat onze kinderen alles tegen ons durven zeggen, maar dat...
Lees verder