8 puberstraffen die in de Van Dale terecht zouden moeten komen

8 puberstraffen die in de Van Dale terecht zouden moeten komen
Wat voor straf? Zoek maar op!

Om die pubers van ons in het gareel te houden schudden we best vaak straffen out onze mouw. Want als ze niet luisteren, nou ja, dan moeten ze daar dan maar ook de consequenties van dragen. Misschien handig voor die pubers om deze straffen in de dikke Van Dale op te nemen. Als ze dan voor de zoveelste keer ‘Wat???’ roepen, kunnen we in ieder geval terugroepen: ‘Zoek maar op!’

 1. Telefoon inleveren-straf

  Telefoon inleveren-straf ~ (de; v(m); meervoud: telefoon inleveren-straffen) straf voor puber als vergelding voor een onrechtmatige daad of een verzuim waarbij voor onbepaalde tijd de toegang tot de mobiele telefoon wordt ontzegd.

 2. Eigen kamer chagrijn-maatregel

  Eigen kamer chagrijn-maatregel ~ (de; v(m); meervoud: eigen kamer chagrijn-maatregelen) maatregel tegen puber als die 24/7 met de mondhoeken omlaag door het huis loopt waarbij hem/haar de toegang wordt ontzegd tot leefruimte ouders.

 3. Geen zakgeld-besluit

  Geen zakgeld-besluit ~ (het; v(m); meervoud: geen zakgeld-besluiten) besluit tegen puber die na 100 keer vragen niet zijn/haar kamer opruimt waarbij zijn/haar ouders de wekelijkse uitkering in eigen zak houden.

 4. Binnenblijven-schikking

  Binnenblijven-schikking ~ (het; v(m); meervoud: binnenblijven-schikkingen) schikking tegen puber als die wéér te laat thuiskomt en smoesjes als excuus gebruikt waarbij hem/haar door ouders wordt verboden om een of meerdere avonden naar vrienden te gaan.

 5. Geen wifi-regeling

  Geen wifi-regeling ~ (het; v(m); meervoud: geen wifi-regelingen) regeling tegen puber die te lang heeft gegamed en daardoor zijn/haar huiswerk niet heeft gemaakt en ouders de knop van de wifi omzetten totdat het huiswerk wel af en overhoord is.

 6. Natte handdoek-bepaling

  Natte handdoek-bepaling ~ (het; v(m); meervoud: natte handdoek-bepalingen) bepaling opgesteld voor pubers die hun natte handdoeken op de vloer van de badkamer laten liggen waarbij ze worden gedwongen om alle handdoeken over de radiator uit te hangen.

 7. Geen Netflix-straf

  Geen Netflix-straf ~ (het; v(m); meervoud: geen Netflix-straffen) straf waarbij ouders het wachtwoord van Netflix veranderen zodat de puber eerst alle klusjes in huis moet doen waarna bij goed afronden daarvan hij/zij het wachtwoord krijgen.

 8. Wie betaalt bepaalt-bevel

  Wie betaalt bepaalt-bevel ~ (het; v(m); meervoud: wie betalen bepalen-bevelen) bevel dat ouders altijd mogen gebruiken in een argument met hun puber waarbij ouders altijd gelijk krijgen omdat die nu eenmaal alles betalen en dus alle bepalen.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

Geschreven door
More from Saskia Smith

Hoe wapen ik mijn dochter tegen seksuele intimidatie?

Elk meisje heeft voordat ze volwassen wordt een vorm van seksuele intimidatie...
Lees verder