Het leven met pubers is dragelijk, zolang je het maar combineert met de juiste cocktail

Sommige dagen maken je puberkinderen je het leven wel heel erg zuur. Dan is het goed dat een fijn drankje de scherpe kantjes van het leven kan afhalen. Wij zijn de laatsen die zouden zeggen dat drank helpt. Nou ja, een klein beetje dan.

Margarita

Na een week vakantie heb je eens de kamer van de dochter geïnspecteerd en daar niet alleen jouw lievelingsrokje gevonden, maar ook twee broodtrommels die nog dateren van vorig schooljaar. Na die te hebben ge-opend en de inhoud te hebben zien wegvliegen ben je wel toe aan iets heel fris. Wij bestellen voor jou een Margarita.

Gin-tonic

De puber ging uit, en spoot voor hij wegging nog even flink in het rond met Axe met appeltaartgeur en smeerde ongeveer tien potten haarproducten in zijn haar. Jij blijft verdoofd achter en kan wel een drink met een bite gebruiken. Maak voor jezelf een Gin-tonic

Pina Colada

Je heb de hele avond droog gestaan omdat je de puber hebt beloofd op te halen van een schoolfeest. En toen was hij er niet op de afgesproken tijd. Jij denkt dat hij dan ergens stond te bekken met een meisje en ook nog eens heeft staan schuren. En terwijl je dat denkt, en zielig in de auto zit te luisteren naar belegen disco uit de jaren tachtig voel je jezelf een bittere oude doos. Haal thuis de scherpe kantjes eraf met een suikerzoete pina colada.

Caïpirina

Je dochter is verdrietig omdat haar beste vriendin niet haar maar een ander meisje als eerste heeft getagd op Insta. Je snapt pas dat je dochter gewoon door die bitch aan de kant is gezet, nadat ze helemaal heeft uitgelegd hoe de regels van het tag-proces werken. Je wordt plaatvervangend pissig en gaat als een dolle ijs stampen voor een Caïpirina en weet jezelf er nog net van te weerhouden je dochter ook een borrel aan te bieden. Voor de troost.

B52

Als je na lang zeuren en aandringen je puber eindelijk zijn rapport te voorschijn heeft gehaald, en daarop een grote verzameling drieën en vieren staan. En, ok, een zesenhalf voor Nederlands, dan ben je wellicht toe aan een pittige opdonder in de vorm van een B52. Die je genoeg vuur geeft om de puber een flinke veeg uit de pan te geven.

Martini

Je zoon heeft zeven vrienden op bezoek en die hebben allemaal in jouw gang hun schoenen uitgetrokken. Jij hebt heel dringend iets nodig dat je geur en smaak acuut uitschakelt. Een martini (wodka, vermouth) of twee doet dan wonderen.

Bloody Mary

Omdat je puber jouw alcoholgebruik gisteravond flink hebben gestimuleerd, heb je de volgende ochtend ook weer een drankje nodig. Wij adviseren een Bloody Mary.

Een Shirley Temple

Om samen te drinken met je puber, als jullie weer vrede hebben gesloten. Want wij geven onze kinderen natuurlijk geen alcohol. En we kunnen zelf ook wel een dagje droog staan gebruiken.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hahaha! Zo dachten wij in 1980 over bellen op de fiets

Chriet Titulaer, ken je ‘m nog? Deze toekomstvoorspeller wist zeker dat we...
Lees verder