9 wel heel opvallende verschillen tussen puberjongens en pubermeiden

Jeanette heeft het genoegen zowel een puberdochter als een puberzoon in huis te hebben. Veel kenmerken zijn echt hetzelfde, maar ze ziet zeker ook grote verschillen. 

Opvallende verschillen tussen puberjongens en pubermeiden

#1 De jongenskamer ruikt soms naar zweet, soms naar zweetvoeten en vaak naar bedwelmende hoeveelheden Axe. De meidenkamer naar zweet, parfum en nagellakremover.

#2 De WhatsAppjes van mijn dochter staan vol smileys, hartjes en kusjes. Die van mijn zoon bevatten nooit meer dan 3 woorden: ‘okay’, ‘ja’, nee of ‘mag ik chips?’

#3 Mijn zoon praat online met andere gamende jongens over games, mijn dochter snapt en vlogt met haar vriendinnen over alles, behalve over games.

#4 Mijn dochter is een master in het maken van selfies. Ze weet precies hoe ze perfect op een foto komt. Mijn zoon maakt het bijzonder weinig uit hoe hij op de foto komt. Alhoewel hij een toevallig gemaakte voltreffer best op waarde weet te schatten en meteen als profielfoto gebruikt.

#5 Mijn zoon is behoorlijk praktisch ingesteld waar het kleding betreft. Als het regent, doet hij gewoon een regenjas aan. Je wordt dan niet nat. Handig. Dochterlief wil nog niet dood gevonden worden in zo’n plastic geval.

#6 2 seizoenen dezelfde jas? Je raadt wel voor wie dat ABSOLUUT geen optie is.

#7 Mijn dochter koestert haar lange lokken dus de kapper heeft maar één opdracht: zo min mogelijk knippen. Hoe minimaal deze verandering ook, alle voors en tegens van het kapper bezoek worden honderd keer tegen elkaar weggestreept. Mijn zoon komt naar beneden, zegt: ik ga naar de kapper, heb je geld?

#8 In beide kamers vind ik de helft van de inhoud van de servieskast maar mijn zoon laat ze gewoon overal in zijn kamer staan. Dochter piekert er ook niet over om ze even beneden op het aanrecht te zetten, maar zet vieze borden en bekers 1 millimeter over de drempel, zodat haar paleisje lekker gezellig en opgeruimd blijft.

#9 Mijn dochter is met haar telefoon vergroeid en neemt meteen op als ik haar bel. Als ik mijn zoon bel, hoor ik 9 van de 10 keer zijn mobiel afgaan in zijn tas in de gang terwijl hij niet thuis is.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Jeannette schrijf meer over haar pubers. Kijk ook op het blog van Jeannette, https://jasnetteke.com/

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

Niks lekkerder voor een puber om eens lekker een potje te gaan klagen

Jeanettes dochter is altijd het zonnetje in huis. Maar soms schiet ze...
Lees verder