Advertentiebeleid

Elke dag – tot 5 keer per dag – krijgen jullie gratis artikelen van ons. Om dit vol te houden zullen we ook wat geld moeten verdienen. Dat doen we door middel van banners en met branded content, maar zonder jullie voor de gek te houden. Hier lees je wat ons beleid is.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Als je een tijdschrift koopt, betaal je een paar euro en neem je voor lief dat er advertenties in staan. Als je iets op YouTube bekijkt, krijg je soms te maken met een filmpje van een adverteerder. Wij hebben ook reclame, anders kunnen we je niet vier, vijf keer per dag van gratis content voorzien. Maar we zetten het er uiteraard altijd netjes bij, op Facebook zie je meteen met welke adverteerder het een samenwerking is. Heb je er geen zin in, gewoon niet klikken.  Lijkt het je leuk (en reken maar dat dat het is, daar zorgen we wel voor), klik dan door. De keuze is aan jou. 

Tis hier geen hotel is onderdeel van Snippet Media. Wij hebben Me-to-We, onze eerste site,  in 2014 opgericht als leuke bij-bezigheid, een grappig blog naast ons gewone werk. We zijn in eerste instantie behoorlijk overvallen door het gigantische succes: binnen een paar maanden hadden we een bereik van 250.000 tot 350.000 unieke bezoekers per maand, waarvan 85% moeder is. En dan komt de commercie om de hoek kijken: hoe ga je daar geld aan verdienen?

Het antwoord is: nog niet. Al het geld dat we tot nu toe hebben verdiend, investeren we in nieuwe schrijvers om de inhoud nog beter, leuker en breder te maken. Ook hebben we de inkomsten van Me-to-We gebruikt om Mynd op te richten en nu dan ook SAAR magazine en Tis hier geen hotel. We gingen nog harder werken zonder verzekerd te zijn van die inkomsten. De dag dat we er zelf geld aan verdienen, komt dichterbij, anders houden we dit niet vol. Advertenties zijn onvermijdelijk voor ons voortbestaan.

Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, zolang we maar duidelijk zijn. Onze specialiteit is native advertising op maat, het staat er altijd bij als het een commerciële boodschap is. Maar we vertellen geen onzin of verhalen waar we niet in geloven. We werken uitsluitend samen met merken die ons vertrouwen en vice versa. Een fastfood keten die wil dat we vertellen dat hun kip zo diervriendelijk is, daar doen wij niet aan mee. Zeggen dat een product gezond is, als we daar niet zeker zijn – dat doen we ook niet. Natuurlijk niet. Sowieso gaan we statements over wel of niet gezond nooit vermengen met commercie. Onze serieuze informatie is 100% commercie-vrij.

Maar we vertellen wel met plezier dat een cosmeticamerk een nieuwe spa opent. Of dat het verstandig is om aan je pensioen te denken. Een geweldige yogareis met superkorting. Els die een gratis relatietherapie krijgt en daar een hilarische serie over schrijft. Dat vinden wij geen probleem. Sterker: vaak is het toevoegde waarde, daar zorgen we wel voor.

We beloven dus dat we het goed in de gaten houden en dat we jullie geen rad voor de ogen zullen draaien, maar we moeten wel een beetje geld gaan verdienen binnenkort, anders houden we dit niet vol.

Deze site is dus niet vrij van commercie, maar wel vrij van bullshit!

Was getekend, Saskia & Martine

Tags from the story
,
Lees ook
Geschreven door
More from Dana Zonneveld