Voor als je deze hype hebt gemist. Dit moet je weten over wastabletten eten

Het zijn net snoepjes

Een wastablet in je mond stoppen, wachten tot het hoesje smelt en dan net op tijd uitspugen. Het was de nieuwe challenge. Pubers in de VS en de UK postten hun Tide pod challenge op YouTube, totdat de videosite deze filmpjes ging verwijderen.

Tide pods zijn wastabletten van het merk Tide, wat hier niet verkrijgbaar is. Wastabletten eten, van welk merk dan ook, is… levensgevaarlijk. Het spul kan gaten branden in je ingewanden, en erger. De eerste twee weken van dit jaar waren er al veertig incidenten met pubers die hun wastablet niet eerder hadden uitgespuugd.

Het is natuurlijk vreselijk dat kinderen zichzelf vergiftigen met dit soort gekkigheid. Maar hé, het zijn pubers. Ze verzinnen weer vast wat anders om uit te proberen. Neem die cinnamon challenge van een paar jaar geleden, waarbij ze kaneelpoeder gingen eten. Lijkt onschuldig, maar je kunt er dus in stikken. Maar goed dat YouTube de filmpjes verwijdert, want het filmen en posten is eigenlijk de lol van het hele gebeuren.

Overigens is er in de VS ook commotie over het feit dat de wastabletten zo lijken op snoepjes, dat ook ouderen met Alzheimer ze opeten met alle gevolgen van dien. Bekijk dit filmpje maar van Time Magazine.

 

Geschreven door
More from Martine De Vente

Dit is waarom je puber vandaag per se iets paars aan wilde

Was jouw kind vanmorgen in jouw naarstig op zoek naar paarse items?...
Lees verder