14 dingen die pubers doen en waarbij wij ons afvragen: van welke planeet komen ze eigenlijk?

Als mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, dan zijn we toch wel benieuwd van welke planeet pubers komen. Want ze doen rare dingen, die we totaal niet begrijpen, maar voor hen volstrekt normaal zijn.

#1 24/7 Facentimen

Ja, nee, dat Facetimen is echt wel van levensbelang. Want hoe weten ze anders wat hun vrienden aan het doen zijn? Dus is Facetimen du moment je wakker wordt gewoon heel normaal. En ja, ook als ze douchen, tandenpoetsen, eten of televisiekijken. Het ligt echt aan ons dat we dat niet begrijpen. Maar ja, we zijn dan ook boomers.

#2 Twee verschillende sokken aan

Ik heb het opgegeven om gelijke sokken aan de voeten van mijn pubers te krijgen. Het is altijd een afwijkend paar. En soms is een voet gewoon sokloos, ook als het min tien is.

#3 Natte gymkleren en sportkleren in hun tas bewaren

We zijn blij dat ze bewegen en sporten, maar dat ze die dampende kleren in hun tas bewaren? Hoezo? Waarom? En erger: ze trekken die half natte, stinkende spullen gewoon weer aan bij het volgende sportevenement.

#4 Zomerkleren in de winter (en vice versa)

Onder het mom, nu pas ik het nog dragen mijn pubers de juiste kleren in het verkeerde seizoen. Want waarom zou je je zomerkleren niet aan trekken als het winter is? Heb ik zelf niet gezegd dat ze overal uit groeien? Nou dan. Dan kun je maar beter je kleren zolang mogelijk dragen.

#5 Lege verpakkingen terugzetten

Hoezo kunnen ze wel een pak melk uit de koelkast pakken en leegdrinken, maar deze niet weggooien? Zijn ze tijdens het drinken de weg naar de prullenbak kwijtgeraakt? En waarom laten ze die zak chips, die ze helemaal achter in het keukenkastje weten te vinden en leeg eten, gewoon in dat kastje liggen?

#6 Van hun kamer naar beneden bellen

Of je even eten naar boven kunt brengen? En als je dan toch onderweg bent, of je die fles cola mee wil nemen. En nee, ze zijn echt niet lui of zo. Ze zijn gewoon praktisch.

#7 De deur niet opendoen

Een koerier, je oude buurvrouw, of jij als je je sleutel bent vergeten, je kunt bellen tot je een ons weegt, maar pubers horen die bel wel, maar door kortsluiting in hun brein hebben ze geen idee dat ze dan kunnen opstaan en de deur kunnen opendoen.

#8 Onbegrijpelijke muziek meeblèren

Geen idee wat bedoelen als ze ‘Gekke sel3a volle boezoe’s, 3robi, pow’ zingen. Of ‘Dududu, Lange gannoe voor een hater (rrrraaa). Aan het zoeken naar een laser (wauw), maar zij hebben zich deze lingo helemaal eigen gemaakt.

#9 Eindeloos op snooze drukken

Ik draai me ook nog graag altijd een keer om, maar na twee klappen op die snoozeknop snap ik echt wel dat het moment van opstaan is aangebroken. Dat moment komt bij mijn pubers pas na 187 keer op die knop te hebben gehengst.

#10 Thuis blijven omdat ze het te druk hebben

Ze hangen de hele avond Netflixend voor de televisie, en als er dan iemand belt om te vragen of ze wat leuks willen gaan doen is hun standaard antwoord: ‘Nee, Sorry, ik ben echt heel druk.’

#11 Heel hard praten met vrienden die er niet zijn

Lachen, roepen, en schreeuwen tegen je vrienden met wie je Fifa18 speelt op PS4 terwijl ze lijfelijk niet aanwezig zijn, maar ieder thuis op zijn eigen puberkamer is.

#12 Selectief zoeken

Ze zijn de hele tijd alles kwijt, hun gymkleren, schoenen, tas, sleutels, fiets, hoofd, maar als het hun telefoon betreft weten ze tot op de millimeter nauwkeurig waar ze dat ding hebben gelaten.

#13 Korte termijn geheugen

Honderd spijkers in de muur slaan om één fotolijstje op te hangen, hompen slijm maken met de inhoud van jouw keukenkastjes, of een muur schilderen met nagellak, we hadden 3 minuten geleden wel gezegd dat dat niet mocht, maar dat waren ze eigenlijk alweer vergeten. Hadden we dat echt gezegd?

#14 Onzichtbaar denken te zijn

Ik weet altijd wie er troep heeft gemaakt, wie wat heeft opgegeten en wie wat heeft gedaan. En dat is niet omdat ik hen als 007 op de hielen zit, maar omdat ze simpelweg sporen achterlaten. Er ligt altijd wel een kledingstuk, schoen, tas, mobiel, op het plaats delict. Zodat de dader meteen de traceren is. En die dan niet snapt hoe ik daar achter ben gekomen. Ik laat ze maar in de waan dat ik een derde oog heb…

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Geschreven door
More from Saskia Smith

81 dingen die ik denk op de ochtend dat mijn ene puber weer naar school moet en de ander nog vrij is

Leuk hoor die meivakantie die scholen zelf mogen invullen. Bij Saskia thuis...
Lees verder