27 argumenten die pubers aanvoeren om niet te ontbijten

Wij zitten elke ochtend keurig klaar met de gedekte ontbijtafel, maar onze pubers weten een gezonde boterham met kaas steeds minder te waarderen. Dat een goed ontbijt de beste start is van de dag, je hersenen er beter van werken en je ook nog eens beter op gewicht blijft, dat wil er steeds minder in. Deze argumenten gebruiken onze pubers om niet te ontbijten.

#1 ‘Ik heb voor ik ging slapen nog tien boterhammen gegeten’
#2 ‘Ik heb gisteren nog ontbeten’
#3 ‘Ik heb echt geen trek’
#4 ‘Ik haal onderweg wel een croissantje’
#5 ‘Ik heb al ontbeten, toen jij niet keek’
#6 ‘Ontbijten is helemaal niet goed voor je’
#7 ‘Ik heb een dieet waarbij je maar 8 uur per dag mag eten en daar zit het ontbijt niet bij.’
#8 ‘Ik doe een dagje mee met de Ramadan’
#9 ‘Er zijn geen granola/blueberries en chiazaadjes voor mijn breakfastbowl’
#10 ‘Vanaf vandaag ontbijt ik alleen nog maar met smoothies’
#11 ‘De cornflakes zijn op’
#12 ‘Er is niks lekkers’
#13 ‘We hebben altijd vies brood’
#14 ‘Er is geen smeerkaas’
#15 ‘Vandaag krijg ik echt niks door mijn keel’
#16 ‘Als ik wat eet, moet ik kotsen’
#17 ‘Een glas melk is toch ook ontbijt?’
#18 ‘Ik heb kauwgum’
#19 ‘Ik heb net mijn tanden gepoetst’
#20 ‘Ik neem zo wel een banaan’
#21 ‘Ik neem zo wel een Red Bull’
#22 ‘Ik haal wel wat in de eerste pauze’
#23 ‘Jij hebt toch boterhammen gesmeerd?’
#24 ‘Hoezo is een zak chips geen goed ontbijt?’
#25 ‘Ik maak zelf wel uit wanneer ik eet’
#26 ‘Ik eet die boterham wel zo op de fiets’
#27 ‘Echt geen tijd voor, doei!’

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Weet nog, dat disco hip was met Saturday Night Fever?

Die muziek, die moves en -ok- een vrij dun verhaaltje. Maar wat...
Lees verder