Beter en gerichter beleid van overheid op alcohol drinken en roken

Gericht beleid op roken en drinken

Uit onderzoek blijkt dat scholieren minder e-sigaretten roken, maar meer lachgas gebruiken. Alcoholgebruik en roken van sigaretten en joint is gestabiliseerd. 

Uit onderzoeken van Trimbos, GGD’s en RIVM blijkt dat steeds minder jongeren een e-sigaret roken, meer jongeren lachgas gebruiken en het drinken van alcohol en roken van zowel sigaretten als joints is gestabilseerd, alsdus NOS.nl.

Het Trimbos-instituut vindt het zorgelijk dat het gebruik van alcohol, wiet en tabak niet verder daalt. De stagnaties laten zien hoe belangrijk een preventiebeleid is, zowel landelijk als regionaal, zegt het instituut.

Gerichter beleid op roken en drinken

Ook GGD’s pleiten voor een gerichter beleid. Het Nationaal Preventieakkoord uit 2018 is gericht op het terugdringen van roken, probleemdrinken en overgewicht. Er staat onder meer de doelstelling in dat in 2040 geen enkele jongere meer rookt. Het aantal jongeren dat drinkt moet zijn gedaald tot een kwart. Om die doelstelling te halen moet er een ander beleid komen.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

35 dingen die ik niet had geweten als ik geen pubers had gehad

Het leuke van het hebben van pubers is dat ze voor jou...
Lees verder