Puberiaans voor beginners: dit moet je weten over emojis

Jeanette leidde ons al eerder over het glibberige pad van de communicatie tussen ouder en puber, met een lesje Puberiaans voor beginners. Nu neemt ze ons mee next-level: de diverse emojis die er onschuldig uitzien, maar dat helemaal niet zijn…

Superleuk, die emojis om je WhatsAppjes mee op te leuken maar kijk uit. Pubers houden er een heel andere taal op na en voor je het weet sla je een flater van jewelste en sta je enorm voor paal. Om je te behoeden voor een onfortuinlijk fiasco, bij deze een korte snelcursus emojis.

😏 Denk jij met deze schalkse wink smiley je tekst wat te verluchtigen, kan het je in vreemde situaties brengen want het betekent in het puberiaans: ik wil seks met je. Dus kijk met terugwerkende kracht je appjes nog maar eens na en ik hoop van harte dat je je baas of schoonvader niet onbedoeld hebt getrakteerd op een oneerbaar voorstel.

😉 door mijn pubers en hun kornuiten ook wel de pedo smiley genoemd. Als een ouder iemand dit naar een minderjarige stuurt, kan dit volledig verkeerd worden opgevat. Zeker in combinatie met smiley nummer één, heel dubieus.

Kijk uit met voedsel-emojis! 🥯 🌮 Dit zijn niet gewoon een donut en een taco, maar symbolen voor vagina. 🍑 En de perzik wordt gebruikt om billen aan te duiden.
🍤 De garnaal is een emoji om een wat kleiner uitgevallen piemel aan te duiden.

🍆 Jij ziet een paarse gezonde aubergine, een puber ziet een grote fallus. Er zijn dus weinig tekstberichten te bedenken waarin het een goed idee is om er een aubergine tegenaan te gooien.

Dit geldt ook overigens ook voor de 🎪. Jij ziet een onschuldige circustent, jouw puber ziet een erectie.

💦 Een vriendin van mij gebruikt deze gezellige druppels op Strava om aan te geven dat ze door de regen heeft gefietst. In pubertaal staat dit voor klaarkomen. Ik kijk ineens heel anders naar haar rondjes door het bos en snap ook een stuk beter waarom ze zo vaak gaat fietsen.

🤏 Dit is geen emoji om een mespuntje of pengreep uit te beelden. Net als de garnaal staat dit voor een kleine piemel.

🤥 Terwijl wij denken dat we met deze Pinokkio-smiley liegen bedoelen, denkt jouw puber dat je het hebt over snuiven. Wel iets waar ze waarschijnlijk over liegen trouwens, maar dit terzijde.

❄Ook het sneeuwvlokje staat voor coke.

🍁Dit heeft niets met herfst te maken, dit staat voor wiet. Dat geldt trouwens voor alle plaatjes van blaadjes en plantjes. Dus vermijd botanische toestanden in je appjes, als je de garantie wilt hebben voor een volledige flatervrije ervaring.

🌺 dit onschuldige bloemetje kan in een puberconversatie staan voor drugs. Dus wees voorzichtig om deze te gebruiken om je puber iets te beloven bijvoorbeeld na het halen van een examen of om te feliciteren met een verjaardag.

😤 Een van mijn favorieten omdat ik met twee pubers regelmatig stoom moet afblazen, staat voor MDMA oftewel XTC. Iets waar mijn humeur inderdaad best eens van op zou kunnen knappen als ik die staat hebt bereikt.

🐸 Een geappte kikker kun je in je zak steken want hiermee wordt een lelijk iemand bedoeld.

👉🏻👌🏻 deze combinatie kennen wij vast nog wel van het schoolplein, ook in emoji-taal betekent dit seks.

♋ Ook deze heeft misschien niet zo heel veel uitleg nodig.

👀 Dit betekent: stuur een sexy selfie

🐫 Er zijn maar weinig conversaties waarin ik de kameel zou gebruiken maar een kameel kan staan voor borsten.

🔥 Het vuurtje gebruiken pubers om aan te geven dat ze iemand een hottie vinden, een knapperd.

Tot zover de emojiles, doe er je voordeel mee. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

14 keiharde bewijzen dat pubers je stokoud doen voelen

In mijn hoofd kan ik dan nog wel een jonge, vitale vlotte...
Lees verder