Bewezen: het HPV-vaccin werkt echt!

Natuurlijk moet iedereen het voor zichzelf weten of hij zijn dochter laat inenten. Maar nu is er een reden waarom je het echt zou moeten doen: het HPV-vaccin werkt echt!

Nu is ook wetenschappelijk aangetoond dat het HPV-vaccin ook echt werkt. In 2008 werden meiden in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst massaal gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker. Nog niet eerder werd aangetoond dat het vaccin ook echt preventief was tegen baarmoederhalskanker. Nu wel. Onder twintigjarigen werd een enorme afname gezien in onrustige cellen die later kanker kunnen worden, zo meldt het Engelse -onafhankelijke en toonaangevende- dagblad The Guardian.. Overigens was er ook een enorme afname van kwaadaardige cellen gevonden bij vrouwen die niet zijn gevaccineerd. Ook voor HPV is sprake van de zogenaamde groepsimmuniteit, wat betekent dat dóórdat anderen zich vaccineren, niet-gevaccineerden ook minder kans lopen op besmetting.
Mocht je nog twijfelen over het wel of niet vaccineren: 200 vrouwen per jaar sterven aan baarmoederhalskanker als gevolg van de HPV-virussen waartegen onze meiden worden ingeënt. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat mijn dochter deze ziekte krijgt omdat ik haar niet heb laten inenten. Maar zoals ik al zei: iedereen moet het zelf weten, he.
O ja, mocht je eraan twijfelen: wij worden niet gesponsord door Big Pharma en het RIVM.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

OMG pukkels! Wat je het beste kunt doen bij acné

Acné mag ineens. Instagrammers en vloggers laten hun gezicht zien mét mee-eters,...
Lees verder