Brugklassers achterstand door lerarentekort

Brugklassers achterstand door lerarentekort

Lessen die uitvallen, minder lesuren, docenten tekort; het gaat niet goed met het onderwijs waarschuwt sectororganisatie VO-raad. Zo moeten middelbare scholen vaker brugklassers met een leerachterstand bijspijkeren. 

Scholen merken dat een groeiende groep leerlingen die van groep acht naar de brugklas gaan niet het gewenste niveau heeft. Dat bevestigt belangenorganisatie VO-raad in het AD. Zonder oplossing voor problemen op de basisscholen in met name grote steden verwacht de VO-raad dat de achterstanden alleen maar groter worden.

Noodmaatregelen

‘Docenten zien dat lang niet alle leerlingen het niveau van de basisschool halen en veel moeten repareren. Dat probleem neemt alleen maar toe met het lerarentekort’, zegt VO-raad-voorzitter Paul Rosenmöller. Middelbare scholen staken al enige tijd mee met hun collega’s op basisscholen. Docenten ervaren een hoge werkdruk, maar maken zich bovenal zorgen over de problemen in het basisonderwijs. Het kabinet komt de komende tijd met noodmaatregelen om het lerarentekort in de grote steden aan te pakken.

Geschreven door
More from Saskia Smith

Deze dansende moeder en haar zoon laten zien hoe je een aula vol pubers uitzinnig krijgt

Wow, petje af voor deze moeder en haar zoon die een behoorlijk...
Lees verder