Buiten wordt het 30 graden, de puber kleedt zich alsof het -30 is.

Het aankomende zomerse weer is voor de pubers van Martine nou niet meteen aanleiding om zich daarop te kleden. Sterker, die van haar zagen eruit of er een Elfstedentocht aan zat te komen.

Zelfs als de mussen van het dak vallen gaat mijn zoon de deur uit in zijn ski-jas. Hij heeft wel een zomerjack, maar dat ‘ligt ergens’. Wat doet vermoeden dat de jas met een beetje mazzel in de gevonden voorwerpen-bak van bij de concierge op school ligt, maar waarschijnlijk in het grote gapende gat is verdwenen waar alle eigendommen van mijn pubers in terecht komen. Of hij het niet warm had: neuh, antwoordde hij terwijl het zweet van zijn voorhoofd gutste.

Mijn dochter informeert met dit weer dagelijks of de temperatuur goed genoeg is om in een korte broek naar school te gaan.
Als ik bevestigend antwoord heb gegeven, verschijnt ze weliswaar in shorts aan de keukentafel maar draagt daarboven een shirt met lange mouwen en daaronder een thermohemd. Dat laatste om haar ontluikende voorgevel te beschermen tegen mensen die eventueel kijken. De topjes die ik voor dat doel bij de Hema had gekocht, blijven ongebruikt in de kast omdat die toch teveel op BH’s lijken. Resultaat is dat ze stinkend als een bunzing uit school kwam, dat zelfs niet was te verbloemen met liters deo.

Schrijf je nu in voor de Tis Hier Geen Hotel nieuwsbrief.


Mijn zoon gaat gerust naar voetbaltraining in een lange trainingsbroek en sweater.
Ik heb ‘m vanaf dat hij F-je is geleerd dat het bij sporten handig is om laagjes kleding aan te trekken, zeker al je niet helemaal zeker weet of het fris of warm wordt. Maar dat advies slaat hij in de wind. Zodat hij die sweater niet kon uittrekken nadat hij een sprintje had getrokken. Hij kwam thuis met een kop als een boei, en wilde stinkend en aanschuiven aan tafel, want douchen ho maar natuurlijk.

Pubers en hun lichaamstemperatuur, het klopt nog niet helemaal. Zweet jij peentjes, willen zij de kachel aan. Is het buiten stervenskoud, dan hebben zij een korte broek aan en slapen ze enkel onder en laken. Wil jij vanwege de hitte het liefste je kop in de ijskast leggen, verschijnen zij met een muts op aan tafel. Menig puber gaat ook het liefste geheel gekleed naar het strand. Maar zou natuurlijk te maken kunnen hebben met dat ze zo ongemakkelijk in hun lichaam zitten, dat je er nog niet aan toe bent dat mensen naar je kijken.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

‘Ook jongens aan het HPV-vaccin’

De Gezondheidsraad wil dat jongens ook de HPV-vaccinatie krijgen. Daarbij zouden kinderen...
Lees verder