Curling-ouders zijn, dat is nog best moeilijk

Natuurlijk zaten wij zondagavond allemaal gekluisterd aan De Luizenmoeder en werden meteen gegrepen door de eerste scène met Juf Ank, die ouders ervan beschuldigt curling-ouders te zijn Die alle obstakels voor hun kinderen wegpoetsen en dat is niet goed voor kinderen, want daardoor weten ze niet hoe ze moeten vallen en opstaan. Of in de woorden van Juf Ank: ‘Denk je dat je moeder haar bezempje thuis kan laten?’
Niet alleen door Juf Ank, maar ook door anderen in de maatschappij worden wij moderne ouders er van beschuldigd curling-ouders te zijn. Zeker van onze pubers, die we niet los durven laten en aan alle kanten pamperen. Dus groeien ze op tot verwende krengen die zich niet fatsoenlijk weten te gedragen en een grote mond hebben op school.
Nou zijn we even op zoek gegaan naar filmpjes over curling. En wat blijkt. Curling is echt hartstikke moeilijk. Dus mocht je in het vervolg deze term horen, of erger nog, beschuldigd worden van curling-ouderschap; denk dan maar aan deze beelden. O ja, en als ouders doe je het toch nooit goed. Want je bent óf curlingmoeder, óf een loedermoeder.

En kijk hier een filmpje van Het Klokhuis over hoe het echt moet.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Scholieren bekennen: dit is het ergste dat ik ooit heb gedaan

Afkijken, toetsen jatten, werkstukken van internet plukken en voedselgevecht houden. Iedereen heeft...
Lees verder