Je dacht dat je hier vanaf was als je kind een puber is? Dream on!

De hoofdluis is een blijverdje

Van sommige dingen hoop je dat je daar nooit meer last van zou hebben als je kind naar de middelbare school gaat. Luizen bijvoorbeeld. Dream on, op puberhoofden kriebelen ze er lustig op los. En nog meer dingen waarvan hoopte dat je ervan af was, maar die nog wel even blijven.

 • Luizen
  Ja, echt! Sommige middelbare scholen laten zelfs weer luizenmoeders uitrukken omdat er onder pubers een ware luizenplaag heerst. De oorzaak? Het maken van selfies, met de koppen tegen elkaar. Zo kunnen de beestjes heel makkelijk overlopen. Zie je je puber overmatig aan zijn of haar hoofd krabben dan wordt het tijd om de luizenkam ter hand te nemen en naar de drogist te rennen voor Prioderm. Moedig het overvloedige gebruik van gel en stijltang aan. Dat kan helpen de populatie uit te dunnen.
 • Boterhammen smeren voor school
  Je aankleden, in de agenda kijken welke vakken je hebt, tas inpakken. Met die nog niet helemaal doorontwikkelde prefrontale cortex van ze, kunnen pubers niet zo heel goed bedenken wat er allemaal nodig is om de dag door te komen. Laat staan hoofd- van bijzaken onderscheiden. Bedenken dat je over een uur of twee de behoefte hebt om een stuk of tig boterhammen naar binnen te schuiven, is dus te veel gevraagd.
  Ook al heb je het sinds groep 6 niet meer gedaan, het kan zijn dat je nu aan de ontbijttafel ineens wel weer broodtrommels aan het vullen bent.
 • Chaufferen
  Naar de voetbaltraining en dansles kunnen ze natuurlijk zelf wel fietsen. Maar maak je geen illusies dat je zaterdagen ineens vrij zijn van rij-beurten voor de voetbal-, zwem-, of hockeycompetitie. Er komt nog bij dat je bij nacht en ontij voor de poorten van een of andere disco staat te wachten tot het je dochter of zoon van plan is om naar buiten te komen van het schoolfeest.
Tags from the story
,
Geschreven door
More from Martine De Vente

27 tekenen dat jouw puber bijna vakantie heeft

Nog maar heel even en dan is begint die heel lange, wat...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *