Vakantie met pubers: In Wijk aan Zee is het echt leuk (en niet druk!)

Wijk is van de beste surfplekken in Nederland.

Zit er deze vakantie een dagje strand in de planning? In Wijk aan Zee vinden surfers en hipsters in spe onder de pubers geweldig.

Surfen in Nederland suf? Niet in Wijk aan Zee. Dankzij de Noordpier die langs het strand ver de zee in loopt, is er aan dit brede strand behoorlijk wat golfslag. Daarbij loopt de vloedlijn langzaam af, zodat golven nog lang kunnen uitlopen. Een perfecte plek dus om te surfen of bodyboarden.

Het strand bij de Noordpier is het allertofst. Er is een surfschool en waar je ook boards kunt huren en een gigantisch breed strand. Maar het allerlekkerste (in ieder geval voor vaders en moeders) zijn natuurlijk die relaxte strandtenten Aloha en Timboektoe. Aloha heeft vooral heel veel verantwoord lekkers op de kaart staan, zoals een vegetarische bietenburger en bowls met heel veel groenten. Prima hang out dus voor pubers die oefenen voor hipsters. Bij Timboektoe staat de frituur aan, en is voor het steviger borrel- en bitterballenwerk.

Toegegeven, op hete dagen zijn de plekjes schaars en je moet zelf in de rij voor een drankje en je eten. Maar dat is een stuk relaxter dan drie kwartier wachten tot iemand in de gaten heeft dat je wilt bestellen, zoals vaak bij andere strandpaviljoens. Heb je helemaal geen geduld, of wat minder budget: aan het begin van de pier staat een patat- annex ijstent.

Tip: ram ze op een zomerse dag ultravroeg uit bed en ga rijden. Bij de Noordpier geldt namelijk vol is vol en als dat zo is, parkeer je in het dorp. Daar stopt ook de bus. Van daaruit is het een half uurtje lopen. Groot voordeel van het het krappe aantal parkeerplekken is wel dat het op het strand nooit echt heel erg druk is.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Doe jij het ook? Bijna alle ouders gluren in de telefoon van hun puber

Tachtig procent van de ouders kijkt regelmatig op de mobiel om erachter...
Lees verder