Deze film over de band tussen een vader en zijn verslaafde zoon, zou iedereen moeten zien

Beautiful Boy is een film naar het gelijknamige boek van David Sheff, over zijn verslaafde zoon Nic, en vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op een buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

De film laat op realistische wijze zien wat er gebeurt als je puber een andere weg kiest dan dat jij dacht dat hij zou kiezen. Het veegt ook meteen alle vooroordelen over verslaafde kinderen van tafel; ook een jongen die een goede band heeft met zijn ouders, en met zijn vader in het bijzonder, en opgroeit in een leuk gezin kan verslaafd raken. De onvoorwaardelijke liefde van de vader voor zijn zoon die blijft kiezen voor zijn verslaving, is soms beklemmend en hoewel we weten dat loslaten nodig is, laat deze film zien hoe ongelofelijk moeilijk dat is.

De film is nu te zien op onder andere Amazon Prime Video.

Een journalist van HuffPost, die zelf opgroeide met een aan ‘meth’ verslaafde zus, legt uit waarom deze film zo goed is. En waarom iedereen deze film ook zou moeten zien.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Op deze manier katapulteer je je puber elke ochtend zijn bed uit

Elke ochtend is het natuurlijk weer een enorme uitdaging om onze pubers...
Lees verder