Deze film over de band tussen een vader en zijn verslaafde zoon, zou iedereen moeten zien

Beautiful Boy is een film naar het gelijknamige boek van David Sheff, over zijn verslaafde zoon Nic, en vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op een buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

De film laat op realistische wijze zien wat er gebeurt als je puber een andere weg kiest dan dat jij dacht dat hij zou kiezen. Het veegt ook meteen alle vooroordelen over verslaafde kinderen van tafel; ook een jongen die een goede band heeft met zijn ouders, en met zijn vader in het bijzonder, en opgroeit in een leuk gezin kan verslaafd raken. De onvoorwaardelijke liefde van de vader voor zijn zoon die blijft kiezen voor zijn verslaving, is soms beklemmend en hoewel we weten dat loslaten nodig is, laat deze film zien hoe ongelofelijk moeilijk dat is.

De film is op 29 november in de bioscoop te zien. Zet die dag in je agenda en neem je puber mee.

Een journalist van HuffPost, die zelf opgroeide met een aan ‘meth’ verslaafde zus, legt uit waarom deze film zo goed is. En waarom iedereen deze film ook zou moeten zien.

Tags from the story
, , ,
Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Adviezen van vaders aan hun pubers waar je – soms- echt wat aan hebt

Van de juiste manier om deel te nemen aan het verkeer, tot...
Lees verder