10 dingen die puberjongens anders doen dan pubermeisjes

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en dat is ook zo bij pubers. Puberjongens doen bepaalde dingen nu eenmaal anders dan pubermeisjes. 

 1. Bellen

  Jongens: ‘Hoi’. ‘K’. ‘Later’.
  Meisjes: Die nemen, ondanks dat ze elkaar net hebben gezien, hun hele dag door, inclusief welke vriendinnen ze allemaal hebben gezien en gesproken, hoe het op school was, welke leraar chagrijnig was, wat ze in de pauze hebben gegeten, hoe ze naar de bus zijn gelopen, wie er in welke serie dood is gegaan, welke trui ze vandaag aan hebben en welke ze aan hadden willen doen, wat ze straks gaan doen, en met wie en hoe laat, en wat ze dan daarna gaan, en met wie en hoe laat, en dat ze elkaar daarna dan weer bellen om dat allemaal door te nemen.

 2. Kleding kopen

  Jongens: Een winkel en dan naar huis.
  Meisjes: Eerst online voor-shoppen, dan het echte werk in winkelstraat nummer 1. Zonder pauze naar winkelstraat nummer 2. En 3. En 4. Dan lunchen onderwijl online tussendoor-shoppen. Dan door naar winkelstraat nummer 5. En 6. En dan thuis online na-shoppen.

 3. Tosti maken

  Jongens: Brood. Dikke laag boter. 300 plakken kaas. Halve fles ketchup. In tosti-apparaat.
  Meisjes: Snijden korstjes van brood, laagje humus, twee plakjes kaas, laagje humus, plakje vega-ham, dun laagje boter aan de buitenkant want dat ‘grilt’ lekker. In de pan, want dan kun je er ook nog een instawaardige foto van maken.

 4. Starbucks

  Jongens: 6,50 voor een koffie? WTF? Draaien om en lopen weg.
  Meisjes: Bestellen zonder adem te halen een strawberry shortcake frappuccino blended light crème en leggen daar 8 euro voor neer.

 5. Kamer opruimen

  Jongens: Schuiven zonder op te kijken van hun game alles onder het bed.
  Meisjes: Rangschikken hun kleren op seizoen en kleur, verven meteen hun muur lavender light blue, want nieuwe modekleur, stallen al hun body sprays netjes uit, maken van hun bureau een summer table met allerlei attributen en props, leggen hun schoolspullen op de grond, want geen ruimte meer door die ‘zomertafel’.

 6. Haar stijlen

  Jongens: Gel ‘n go.
  Meisjes: Borstelen. Hairmist spray. Borstelen. Hair oil. Borstelen. Out of bed-gel. Borstelen. Staart maken. Mislukt. Boos worden. Knot maken. Mislukt. Boos worden. Krultang. Mislukt. Boos worden. Huilen. Onder de douche. Haar wassen. Repeat.

 7. Whatsappen

  Jongens: Tikken louter een-letter-antwoorden: ‘K’, ‘Z’, ‘J’…
  Meisjes: Tikken een antwoord in afkortingen, gevolgd door een gifje en 539 emoticons.

 8. Gamen

  Jongens: Zíjn die game. Leven zich in. Staan op. Schreeuwen. Gillen. Kunnen alle 214 knopjes op hun controller tegelijk indrukken. Hebben een eigen game-taal. Snappen wat ze aan het doen zijn. Willen het spel helemaal uitspelen, ook al zijn ze daar 48 uur achter elkaar mee bezig.
  Meisjes: Vragen wie ze zijn, wat ze moeten doen, willen hun ‘karkater’ een nieuwe style aanmeten. Stoppen als dat niet kan.

 9. Ontbijt

  Jongens: Zitten. Eten dat wat voor hun neus staat. Klaar.
  Meisjes: Facetimen met hun bff’s over wat ze zullen eten. Laten bff’s vanaf scherm meekijken in de keukenkastjes. Klagen dat er niks in huis is. Willen een ontbijtbuffet maken. Maken scrambled egg en toast. Maken foto. Posten die op Instagram. Ei opnieuw opwarmen in de pan. Aan tafel zitten met telefoon voor je neus, zodat je bff’s kunt zien en met hen kunt eten.

 10. Naar de wc gaan

  Jongens: Deur open. Beoordelen dat wat ze doen. Lopen weg zonder door te trekken.
  Meisjes:  Gaan stiekem naar binnen, want niemand mag weten dat ze naar de wc gaan. Draaien deur zachtjes op slot. Sprayen body mist. Hangen wc-rol netjes terug. Trekken door. Lopen stiekem weer naar buiten.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Als je kind ineens de puberteit in schiet

De zoon van Bronja was ineens een puber. Zomaar van de een op de andere dag.  En dat is in tijden van corona in...

De puber ruimt de afwasmachine in, in 101 irritante stappen

In de vakantie kunnen de pubers best even helpen. En we zijn echt de beroerdste niet, dus schuiven we een klusje in hun schoenen....

30 dingen die je op de kamer van je puber vindt en waarvan je niet per se blij wordt

Het is handig om zo nu en dan een blik te werpen in de kamer van de puber. Je zal versteld staan wat je...

Een geweldige machine voor elke puber die een bladzijde omslaan écht te veel werk vindt

De luiheid van pubers kent geen grenzen. Schoenen opruimen, dingen terugzetten in de koelkast, het licht aan- of uitdoen: het is gewoon te veel...

Als je zelf een vreselijke puber bent geweest en nu zelf een braaf exemplaar hebt

Toen Isabelle de leeftijd van haar dochter had rookte ze, had ze al dronken op een bar gestaan, én aan een joint gelurkt. Haar...

Interrailen? De zoon van Marieke gaat liever met Ryanair

Examen gedaan? De vrijheid lonkt! Sparen voor een wereldticket, interrailen, liften... Marieke zou het wel weten als ze zelf weer 18 zou zijn. Maar...

Na een week je puber uit bed trekken, tot huiswerk manen en eindeloos schermtijd beperken hebben we dit verdiend!

Hartstikke lief die pubers van ons, echt waar, maar soms wil je ze op woensdag al achter het behang plakken. En dan duurt die...

38 succesvolle manieren om je puber te beledigen

Een puber heeft zoals je weet lange tenen. Het is namelijk een hele kunst om ‘m tevreden te houden. Eigenlijk is het gewoon niet...

Lieve puberouders, trekken jullie het nog een beetje?

In deze derde lockdown-week ging alles mis bij Saskia thuis. Opstandige pubers, ruzie, een ontploft huis, werk dat niet afkwam en veel te veel...