10 dingen die puberjongens anders doen dan pubermeisjes

10 dingen die puberjongens anders doen dan pubermeisjes
Venus en Mars

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en dat is ook zo bij pubers. Puberjongens doen bepaalde dingen nu eenmaal anders dan pubermeisjes. 

 1. Bellen

  Jongens: ‘Hoi’. ‘K’. ‘Later’.
  Meisjes: Die nemen, ondanks dat ze elkaar net hebben gezien, hun hele dag door, inclusief welke vriendinnen ze allemaal hebben gezien en gesproken, hoe het op school was, welke leraar chagrijnig was, wat ze in de pauze hebben gegeten, hoe ze naar de bus zijn gelopen, wie er in welke serie dood is gegaan, welke trui ze vandaag aan hebben en welke ze aan hadden willen doen, wat ze straks gaan doen, en met wie en hoe laat, en wat ze dan daarna gaan, en met wie en hoe laat, en dat ze elkaar daarna dan weer bellen om dat allemaal door te nemen.

 2. Kleding kopen

  Jongens: Een winkel en dan naar huis.
  Meisjes: Eerst online voor-shoppen, dan het echte werk in winkelstraat nummer 1. Zonder pauze naar winkelstraat nummer 2. En 3. En 4. Dan lunchen onderwijl online tussendoor-shoppen. Dan door naar winkelstraat nummer 5. En 6. En dan thuis online na-shoppen.

 3. Tosti maken

  Jongens: Brood. Dikke laag boter. 300 plakken kaas. Halve fles ketchup. In tosti-apparaat.
  Meisjes: Snijden korstjes van brood, laagje humus, twee plakjes kaas, laagje humus, plakje vega-ham, dun laagje boter aan de buitenkant want dat ‘grilt’ lekker. In de pan, want dan kun je er ook nog een instawaardige foto van maken.

 4. Starbucks

  Jongens: 6,50 voor een koffie? WTF? Draaien om en lopen weg.
  Meisjes: Bestellen zonder adem te halen een strawberry shortcake frappuccino blended light crème en leggen daar 8 euro voor neer.

 5. Kamer opruimen

  Jongens: Schuiven zonder op te kijken van hun game alles onder het bed.
  Meisjes: Rangschikken hun kleren op seizoen en kleur, verven meteen hun muur lavender light blue, want nieuwe modekleur, stallen al hun body sprays netjes uit, maken van hun bureau een summer table met allerlei attributen en props, leggen hun schoolspullen op de grond, want geen ruimte meer door die ‘zomertafel’.

 6. Haar stijlen

  Jongens: Gel ’n go.
  Meisjes: Borstelen. Hairmist spray. Borstelen. Hair oil. Borstelen. Out of bed-gel. Borstelen. Staart maken. Mislukt. Boos worden. Knot maken. Mislukt. Boos worden. Krultang. Mislukt. Boos worden. Huilen. Onder de douche. Haar wassen. Repeat.

 7. Whatsappen

  Jongens: Tikken louter een-letter-antwoorden: ‘K’, ‘Z’, ‘J’…
  Meisjes: Tikken een antwoord in afkortingen, gevolgd door een gifje en 539 emoticons.

 8. Gamen

  Jongens: Zíjn die game. Leven zich in. Staan op. Schreeuwen. Gillen. Kunnen alle 214 knopjes op hun controller tegelijk indrukken. Hebben een eigen game-taal. Snappen wat ze aan het doen zijn. Willen het spel helemaal uitspelen, ook al zijn ze daar 48 uur achter elkaar mee bezig.
  Meisjes: Vragen wie ze zijn, wat ze moeten doen, willen hun ‘karkater’ een nieuwe style aanmeten. Stoppen als dat niet kan.

 9. Ontbijt

  Jongens: Zitten. Eten dat wat voor hun neus staat. Klaar.
  Meisjes: Facetimen met hun bff’s over wat ze zullen eten. Laten bff’s vanaf scherm meekijken in de keukenkastjes. Klagen dat er niks in huis is. Willen een ontbijtbuffet maken. Maken scrambled egg en toast. Maken foto. Posten die op Instagram. Ei opnieuw opwarmen in de pan. Aan tafel zitten met telefoon voor je neus, zodat je bff’s kunt zien en met hen kunt eten.

 10. Naar de wc gaan

  Jongens: Deur open. Beoordelen dat wat ze doen. Lopen weg zonder door te trekken.
  Meisjes:  Gaan stiekem naar binnen, want niemand mag weten dat ze naar de wc gaan. Draaien deur zachtjes op slot. Sprayen body mist. Hangen wc-rol netjes terug. Trekken door. Lopen stiekem weer naar buiten.

Geschreven door
More from Saskia Smith

Groot drama: de vaatwasser ging stuk en de pubers van Marlies moesten afwassen

Pubers aan de afwas: het duurt even voor je ze zover hebt,...
Lees verder