14 dingen die je echt een keer moet doen met je puberdochter

leuke moeder dochter uitjes

Het is natuurlijk niet altijd koek-en-ei, maar als ze bereid zijn zich te verlagen tot ons niveau, vinden we het stiekem heel gezellig om tijd door te brengen met onze dochters. Daarom: 14 dingen die écht heel leuk zijn om een keer met je dochter te doen. 

Dingen die je als moeder en dochter samen kunt doen.

1. Samen koken. 

Stort je met zijn tweeën op het bereiden van een uitgebreide maaltijd. Spotify erbij, hartstikke gezellig. En je kan haar alvast wat tips en tricks bijbrengen voor wanneer ze op kamers gaat.

2. Organiseer een (thuis)spadagje.

Organiseer een dagje waarbij jullie je eens flink laten pamperen. Doe bijvoorbeeld een keer samen een manicure, of zo’n voetbehandeling met van die knabbelvisjes. Of je koopt de Etos leeg en je organiseert een thuisspa. No boys allowed.

3. Keihard meezingen met de radio.

Wanneer je in de auto zit, en er komt een goed nummer. Doe alsof je in Carpool Karaoke zit, en laat je helemaal gaan. Wel met de ramen dicht trouwen, anders vind je puber het veel te genant.

4. Ga meubelshoppen bij de tweedehandswinkel (of op Marktplaats). 

Is je dochter op zoek naar iets leuks voor haar kamer? Sla Ikea dan een keer over, en struin een keer de tweedehandswinkels af, of zoek op of er een vlooienmarkt in de buurt is. Gezellig, en meestal ook nog lekker goedkoop.

5. Ga een dagje naar het strand. 

Mooi weer? Pak dan een keer jullie spullen, en vertrek naar het strand. Wil je er echt een feestje van maken? Meld je dochter dan stiekem een dagje ziek van school. Zorg alleen wel dat ze dan vervolgens niet op Instagram zet, anders weet haar hele klas het.

6. Ga uit eten als moeder-dochter date. 

Gewoon, met zijn tweeën. Bijvoorbeeld naar een sushirestaurant, of iets anders wat voor haar normaal net iets te duur zou zijn.

7. Organiseer een spelletjesavond

En blijf tot laat op. Risken, Monopoly’en, Trivianten. Hartstikke gezellig, en ze zijn inmiddels oud genoeg dat je ze niet meer altijd hoeft te laten winnen.

8. Laat je dochter jouw oude studentenstad zien. 

Dit is vooral leuk als je dochter wat ouder is, en zelf ook al bezig is met wat en waar ze gaat studeren. Leidt haar rond in de stad waar jij je wilde jaren hebt beleefd, en laat haar jouw favoriete restaurants en cafés zien, terwijl je gecensureerde herinneringen ophaalt.

9. Het leukste moeder-dochter uitje: deel een ijscoupe. 

Zo’n supergrote, met 20 bolletjes en lekker veel saus.

10. Kijk een middag oude foto’s. 

Heb je nog foto’s van jouw jeugd, en je tienerjaren? Vermaak je dochter dan een middag met je belachelijk haarstijlen, outfits en vriendjes van vroeger.

11. Ga samen naar een tv-opname.

Veel tv-programma’s worden opgenomen voor een studiopubliek. Heel leuk om een keer te zien. Via de sites van de omroepen kan je je opgeven voor verschillende programma’s. Voor je het weet zit je een keer bij Lingo, De Wereld Draait Door of The Voice of Holland.

12. Ga cultuur snuiven in een museum. 

Dit klinkt misschien een beetje suf, maar je moet er gewoon voor zorgen dat je een expositie uitkiest die je puber ook een beetje kan boeien. De Kunsthal in Rotterdam heeft bijvoorbeeld vaak wat ‘stoerdere’ collecties. Wat het ook altijd goed doet zijn modetentoonstellingen.

13. Hou een filmmarathon. 

Voor een regenachtige dag. Sla popcorn, chocola en chips in en installeer je op de bank voor een hele dag films kijken. Ga bijvoorbeeld voor een jankmarathon met The Notebook, Titanic en Me Before You. Of kijk alle Harry Potter films achter elkaar.

14. Doe een boekenwissel. 

Geef haar jouw favoriete boek (of het boek wat jij het aller- aller- allerleukst vond toen je jong was), en laat haar een boek voor jou uitkiezen. Grappig om zo een beeld te krijgen van wat jullie leuk vinden, en waar jullie je mee bezig houden.

Bron: Good Housekeeping

Lees ook: 26 duidelijke signalen dat je een puberdochter in huis hebt

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Lekker wintersporten met je puber? Dit meisje vind het niet zo tof

De meeste pubers vinden wintersporten wel leuk. Het probleem is alleen dat...
Lees verder