15 dingen die jouw puber zeker kwijtraakt in de eerste week van school

13 dingen die jouw puber zeker kwijtraakt in deze eerste week van school

Pubers zijn meesters in het wegmaken van hun spullen. Helemaal als ze naar school gaan. Want dan is er nóg een extra plek waar ze hun spullen kunnen laten rondslingeren. Deze dingen gaat jouw puber allemaal kwijtraken als hij naar school is geweest.

 1. Schooltas

  En ja, die is best groot. En nee, ze weten echt niet waar die ligt. Kan toch gebeuren, je tas kwijtraken?

 2. Fietssleutel

  Op de eerste schooldag is het al raak, fietssleutel kwijt. Je verwacht het telefoontje al: ‘Mam, kun je me komen halen? Mijn fietssleutel kan ik niet meer vinden.’

 3. Wiskunde boek

  Best belangrijk, dat boek. Maar dat vinden wij. Onze pubers houden niet van wiskunde dus dat boek boeit ze niet. Soms vinden we het terug in de wasmand, maar vaker moeten we gewoon een nieuw boek bestellen.

 4. Oplader

  Ja, hun oplader hadden ze geloven ze wel mee naar school genomen, maar eenmaal daar was dat ding al snel weg. Maar ze kunnen die van ons morgen toch meenemen naar school?

 5. Jas

  Nou, echt kwijt is-ie niet. Ze denken dat hun jas nog in de kantine ligt. Of in hun kluis. Of ergens op school. Hopen ze.

 6. Telefoon

  Hoe dat nou is gebeurd, ze snappen er zelf ook niks van. Want die telefoon is natuurlijk megasupergigantisch belangrijk. Maar ja, het ene moment zat dat ding  in hun zak, het andere moment niet meer. Hebben we nog ergens een reserve toestel liggen?

 7. Geo-driehoek

  Dat hadden we al zien aankomen. Want die dingen zijn ze ALTIJD kwijt. We hebben daarom een la vol reserve driehoeken, zodat de puber nooit zonder zit.

 8. Lunchtrommel

  Het is ook best een onhandig ding. Past ook niet goed in hun tas. En lunch meenemen van huis is ook niet echt nodig, toch? En anders kan het ook wel in een zakje.

 9. Gymtas

  Dat je een tas kwijt kan raken vinden ze zelf ook wel gek, het is namelijk best een groot ding. Maar toen ze naar gym gingen hadden ze ‘m nog en toen ze daarna naar huis gingen hadden ze ‘m niet meer. Gek hè?

 10. Agenda

  Het is natuurlijk best stom dat ze op school nog een papieren agenda moeten gebruiken. Want, jeetje wie gebruikt dat nou? Alles staat in hun agenda? Hoezo is een papieren agenda een back up voor als ze hun telefoon kwijt zijn. En die zijn ze echt nooit kwijt. Wat? Oh, wacht…

 11. Rekenmachine

  Ja, ze vinden het zelf ook een heel handig ding. En de drie dagen dat ze ermee hebben gewerkt was ook wel prettig. Want bij wiskunde heb je dat ding ook echt nodig. Maar ja, ze hadden ‘m uitgeleend. En toen had die persoon het ook weer uitgeleend. En die persoon ook weer. En nu weten ze niet zo goed wie de rekenmachine heeft. Gelukkig zit er een rekenmachine op hun telefoon.

 12. Een pen die schrijft

  Ze hadden heus wel een pen bij zich. Maar zo’n ding verdwaalt in die tas. En ze hadden hun hele tas omgegooid, maar die pen dus niet gevonden. Alle aantekeningen? Nee, due hebben ze natuurlijk niet kunnen opschrijven zonder pen. Maar straks zet iemand een foto van die aantekeningen in de groepsapp van de klas, wel zo handig.

 13. Pasjes

  Kluispas, buspas, schoolpas, bankpas; geen idee waar die dingen blijven. De puber heeft zelf ook geen idee. Maar of we wel even een nieuwe pas willen bestellen. En betalen.

 14. Laptopoplader

  Ja, dat zo oplader best belangrijk is, dat snappen ze heus wel. Maar wij snappen toch wel dat ze zoiets ook makkelijk op school laten liggen. Of in de bibliotheek. Of bij een vriend. Zo erg is dat toch niet? Stel je voor dat ze hun laptop kwijtraken, dat zou pas erg zijn.

 15. Hun hoofd

  Onvindbaar. Waarschijnlijk ligt het nog op hun kussen. Maar heel zeker weten we het niet.

***

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Geschreven door
More from Saskia Smith

8 manieren waarop pubers communiceren uitgelegd

Pubers zijn meester in het op hun geheel eigenwijze een gesprek voeren....
Lees verder