Je vraagt je af waar ze het laten, die pubers van ons. Want die werken nogal wat naar binnen op een dag. Dit is wat we inventariseerden aan tafel. En wij ons maar afvragen waarom de koelkast steeds leeg is en het zakgeld op.
1. Niks, want vooruitdenken is een uitdaging; schoolboterhammen smeren is in de ochtend íets teveel gevraagd. De lunch wordt na schooltijd ruimschoots ingehaald met stapels brood.
2. Een familiezak friet (1 p.p.).
3. Een XL-emmertje snoeptomaatjes.
4. Koude leftover pizza.
5. Koude leftover stamppot.
6. Leftover aardappels: opgebakken, verbrand, maar toch opeten (uiteraard, met mayonaise).
7. Pannenkoeken, liefst vers gebakken. Waarna je het beslag weken later nog terugvindt op de afzuigkap.
8. Een doos tompoezen (4 p.p.).
9. Een hele ontbijtkoek.
10. Erwtensoep (ja, ook als de mussen van het dak vallen).
11. Tosti kaas-hagelslag.
12 Tosti kaas-ananas-sambal-pindakaas.
13. Tosti salami-fruithagel, afgetopt met nutella.
14. M & M’s.
15. Chips.
16. Een pakje noedelsoep, zonder water.
17. Diepvriessaté die net iets te lang in de magnetron heeft gestaan, met komkommer en mayonaise.
18. Creamcrackers met paté, mayonaise en smeerkaas.
19. Augurken met mayonaise (‘Moet je ook doen. Koolhydraatvrij mam!’).
20. Mayonaise zo uit de pot, met een eetlepel.