20 dingen die pubers opsparen tot de laatste schoolweek

20 dingen die pubers opsparen tot de laatste schoolweek

Als je denkt dat die laatste week voor de vakantie lekker rustig is, vergeet het maar. Want pubers sparen allerhande schoolzaken op tot deze laatste week. Succes ermee!

Dingen die pubers opsparen tot de laatste schoolweek

 1. Terugbrengen van de bibliotheekboeken. Dat had afgelopen maart al moeten gebeuren. Maar dat waren ze vergeten.
 2. Het vinden van die bibliotheekboeken, want er is een reden waarom die boeken in maart niet zijn ingeleverd.
 3. Leeghalen van hun hun kluisje. Stond vorige week op de agenda, maar toen hadden hadden ze sportdag en dan denk je niet aan je kluisje.
 4. Hun spullen uit het kluisje ophalen bij gevonden voorwerpen, want de school heeft alle kluisjes die niet waren geleegd, zelf maar leeggehaald.
 5. Een betaling voor een schoolfeest dat ergens in het voorjaar al heeft plaatsgevonden. Ze dachten dat ze dat al hadden betaald, maar dat was niet zo.
 6. Bijdrage voor een uitje naar het theater voor CKV wat ze aan het begin van het schooljaar al hebben gedaan. Ze dachten hiervan ook dat het al was betaald, maar ze vonden dat briefje ervan toevallig vandaag onderin hun tas.
 7. Hun gymkleren terugvinden. Die zwerven al driekwart jaar door de school, van gymlokaal tot gevonden voorwerpen, tot kantine, tot god weet waar.
 8. Zalmwraps maken voor de klaspicknick. Ja, dat waren ze vergeten te zeggen, maar ze kunnen er voor morgen toch gewoon 100 maken?
 9. Hun verloren kluispas opnieuw aanvragen. Dat hebben ze niet gedaan en nu hebben ze een dubbele boete.
 10. Hun boeken inleveren. Hadden ze vorige week al moeten doen, maar toen was het warm en zijn ze gaan zwemmen.
 11. De extra administratie regelen rondom het vergeten in te leveren van die boeken.
 12. Een verslag van gym inleveren. Ze dachten dat dat niet hoefde, maar dat moet toch wel, anders krijgen ze een onvoldoende.
 13. Een werkstuk voor maatschappij maken én inleveren. Daarvan dachten ze ook dat het niet zo’n vaart zou lopen, maar dat bleek onverhoopt ook anders te zijn.
 14. Hun gestolen gewaande fiets uit het depot ophalen. Staat daar al een half jaar en moet nu echt opgehaald worden.
 15. De cijferkaart ondertekenen zodat ze ook hun rapport krijgen. Dat wilden ze vorige week al doen, maar net als met die boeken, het was te warm om te doen.
 16. Hun winterjas uit de kluis van een vriend halen die daar al vanaf april opgepropt in ligt.
 17. Een briefje dat ze naar de orthodontist moesten, ergens in november, door jou laten onderteken anders blijft die dag op ‘spijbelen’ staan.
 18. Kaftpapier van hun boeken halen.
 19. Alle plastic bakjes die ze het afgelopen jaar in hun kluis hebben verzameld eindelijk mee naar huis nemen. In een vuilniszak.
 20. Naar allemaal feestjes gaan om die laatste schoolweek te vieren zodat ze al het bovenstaande vergeten en het uiteindelijk op de allerlaatste schooldag moeten doen.

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Geschreven door
More from Saskia Smith

13 tekenen dat je in huis woont met een puber

Die heerlijke puberhuisgenoten van ons zorgen voor reuring in huis. Zo hebben...
Lees verder