Maak je puber gek met deze 15 feitjes over Friends

Wie van ons heeft er niet alle afleveringen van Friends gezien? Tien jaar lang volgden we gretig de perikelen van Ross, Rachel, Monica, Phoebe, Chandler en Joey. En het grappige is, Friends mag dan al 13 jaar geleden gestopt zijn, onze pubers kijken het nog steeds! Daarom, tijd voor een re-watch, met het hele gezin. Maar eerst deze 15 grappige Friends-feitjes. 

1. De acteurs waren geen fan van het intro. Het iconische intro van Friends, ja in die fontein, vonden ze maar raar. Maar volgens Jennifer Aniston ‘deden ze het maar gewoon, omdat het moest.’

2. Het openingsnummer was bijna anders geweest. De producers overwogen eerst het nummer Shiny Happy People van R.E.M. Later verkozen tot irritantste nummer ooit gemaakt.

3. Friends zou eigenlijk maar vier hoofdpersonen hebben. Chandler en Phoebe zouden eigenlijk kleine bijrollen zijn.

4. Oorspronkelijk zouden Monica en Joey de belangrijkste romance zijn. Maar de publieksreactie op een hint naar Monica en Chandler in een aflevering (The One With the Flashback) was zo overweldigend dat de schrijvers besloten dat Monica met Chandler moest eindigen.

5. Gunther, de hopeloze barman, is Nederlands. Er is een aflevering waar Ross Nederlands oefent, om indruk te maken op een meisje waar hij mee afspreekt. Hij zegt tegen Gunther: ‘jij bent een ezel’, waarop Gunther antwoordt: ‘Jij hebt seks met ezels’. Deze vrij grove comeback haalde de serie (misschien omdat de Amerikaanse producers het niet exact verstaan). Leuk voor de Nederlandse kijkers.

6. James Michael Tyler die Gunther speelt, was daadwerkelijk barista. Voor Friends werkte hij bij een koffiebar in Hollywood die The Bourgeouis Pig heette.

7. Er was een interventie voor Jennifer Aniston op de set. Voor het feit dat ze al-tijd te laat was. Bij de interventie was ze trouwens ook te laat.

8. Sommige afleveringen spelen zich compleet af in het appartement van Monica. Zoals bijvoorbeeld The One Where No One’s Ready, waar iedereen zich klaar moet maken voor een gala-avond van Ross’ zijn werk. Zo’n kleine set was eigenlijk altijd uit budgettaire overwegingen. Hoe minder budget, hoe minder verschillende sets er in een aflevering konden.

9. De bekende bank van Central Perk kwam uit de kelder van Warner Bros. Hij stond daar om opgehaald te worden door het grofvuil. In plaats daarvan werd het een van de beroemdste banken ter wereld.

10. Friends had te maken met heel veel ‘regels’. Omdat ze altijd om 8 uur ‘s avonds werden uitgezonden, waren bepaalde onderwerpen off limits. Zo mochten het woord ‘penis’ niet gebruiken. En duurde het een paar seizoenen voordat ze überhaupt de verpakking van een condoom in beeld mochten brengen.

11. Phoebes’ zwangerschap in het 4e seizoen was echt. Actrice Lisa Kudrow was zwanger tijdens de opnames van het vierde seizoen. Daarvoor werd de verhaallijn bedacht over haar surrogaatmoederschap voor haar broer, zodat ze geen moeite hoefden te doen om haar zwangerschap te verbergen.

12. Alle Friends-leden hebben met elkaar gezoend. Behalve Monica en Phoebe. Trouwens niet allemaal op beeld, sommigen alleen ‘van horen zeggen’.

13. Ross is drie jaar lang 29. In seizoen 3, 4, en 5 is Ross 29 jaar oud. Ross heeft trouwens ook twee verjaardagen. Een keer zegt hij jarig te zijn in december, en in een ander seizoen is zijn verjaardag 18 oktober.

14. Cliffhangers werden nooit met publiek gefilmd. De reacties van het publiek werden er later ondergezet, zodat de cliffhangers aan het einde van de seizoenen geheim bleven.

15. De eerste tekst van Gunther de Barman zat in de 33e aflevering. Zijn tekst was ‘yeah’.

Bron: Goodhousekeeping

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.
 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

14 kapsels uit de jaren 80 waar onze pubers nog een puntje aan kunnen zuigen

Oh, die heerlijke jaren tachtig! Die wat betreft styling de boeken ingaat...
Lees verder